CE Oltenia, la judecată cu un fost director. Îi cere câțiva lei!

Fostul director al Direcției de Pază din Complexul Energetic Oltenia, Ion Răuț, are de returnat companiei cheltuieli de judecată. Asta a decis, marți, Judecătoria Târgu Jiu. Procesul a fost deschis de CE Oltenia în martie 2019, iar primul termen s-a judecat în septembrie.

Compania a solicitat „pretenții”, mai precis, cheltuieli de judecată. Motivul: juriștii societății au făcut potecă pe la Pitești, pentru a apăra compania în procesele deschise de fostul director care se mutase temporar cu serviciul și domiciliul în Argeș.

Concret, după ce a fost concediat de la CE Oltenia, la sfârșitul anului 2015, în mandatul fostului manager Laurențiu Ciurel, cu care intrase în conflict, Ion Răuț a plecat departe de Gorj.

Și-a făcut mutație la Pitești, unde a lucrat o vreme la o firmă privată. Nu a uitat de CE Oltenia, iar în martie 2016 a contestat în instanță decizia de concediere. Procesul s-a judecat la Tribunalul Argeș, fără câștig de cauză pentru fostul director.

Răuț a pierdut definitiv procesul cu CE Oltenia, în octombrie 2018, când Curtea de Apel Pitești i-a respins și contestația în anulare.

Ulterior, CE Oltenia l-a acționat în judecată. „Admite cererea formulată de reclamanta Societatea Complexul Energetic Oltenia SA în contradictoriu cu pârâtul Răuţ Ion. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 1862,19 lei reprezentând cheltuieli de judecată în dosarele nr. 113/109/2016 al Tribunalului Argeş şi nr. 822/46/2018 al Curţii de Apel Piteşti. Cu apel care se va depune la Judecătoria Tg.-Jiu în termen de 30 de zile de la comunicare”, a decis, marți, o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu.

Între timp, Ion Răuț a revenit în Gorj și a deschis o publicație online –„CEO 360”, în care vorbește despre problemele din compania energetică.

Vizualizări: 4,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: