Foştii angajaţi ai spitalului Sadu vor plăţi compensatorii

Primăria Bumbești Jiu ar putea fi obligată de instanța de judecată să le plătească plăți compensatorii tuturor salariaților care au fost concediați în masă de la spitalul din localitate. Acest lucru este susținut de consilierii locali din Bumbești Jiu, în timp ce primarului Constantin Bobaru i se pare o aberație. Bobaru spune că nu avea habar de astfel de prevederi în contractul de muncă și că în mod normal dacă cineva ar trebui să se facă responsabil atunci este vorba de Ministerul Sănătății.

Întreg personalul auxiliar din cadrul Spitalului Sadu ar putea obţine 22 de salarii sub forma unor plăți compensatorii după ce aceștia au acționat în instanță Consiliul Local Bumbești Jiu. Se pare că în contractul de muncă era stipulat faptul că în cazul în care vor fi concediați în masă vor beneficia de plăți compensatorii. Acest lucru este confirmat și de consilierul local Eftimie Popescu. ”Sunt 22 de salariați care reprezintă personalul auxiliar al spitalului și care au fost concediați în bloc în urma demersurilor întreprinse de primarul Bobaru. Jumătate din ei au și câștigat în instanță pentru că în contractul colectiv de muncă scrie negru pe alb că în cazul concedierilor în bloc ei beneficiază de salarii compensatorii”, a declarat Eftimie Popescu, consilier local.

Plăți compensatorii de opt miliarde

Consilierul Popescu este sprijinit în afirmațiile sale și de un alt consilier, Dumitru Ciocârlan care a ocupat de altfel și funcția de  şef al Serviciului Administrativ al Spitalului Bumbeşti-Jiu. Ciocârlan spune că numai el ar avea de recuperat circa 497 de milioane lei vechi. ”Toți cei 22 de angajați ar trebui să primească 22 de salarii compensatorii pentru că avem peste zece ani vechime. Din calculele mele, numai eu aș avea de luat 497 de milioane lei vechi dar așa o sumă pentru toți cred că primăria ar trebui să plătească circa opt miliarde de lei vechi. Consiliul Local a făcut recurs, sperăm să se rezolve cât mai repede”, a declarat Dumitru Ciocârlan, consilier local.

Bobaru: ”Corect ar fi fost să dea în judecată ministerul”

Primarul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru spune pe de altă parte că primăria nu are de ce să respecte prevederile unui contract de muncă pe care nu l-a semnat. Corect ar fi fost să dea în judecată Ministerul Sănătății. ”Nu se va ajunge să se plătească acești bani pentru că nu mi se pare normal ca primăria și cetățenii să plătească pentru un contract de care nu am știut și nici nu l-am semnat noi. Corect ar fi fost să dea în judecată spitalul și să cheme în garanție Ministerul Sănătății. Contractul nu a fost încheiat între salariați și consiliul local deci nu ne poate obliga nimeni”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbești Jiu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: