Foştii şefi ai CNH, în sfârşit audiaţi la Tribunalul Gorj

Magistraţii gorjeni au reuşit la sfârşitul săptămânii trecute să îi audieze pe foştii directori din Compania Naţională a Huilei Petroşani în dosarul în care foştii şefi ai Exploatării Miniere Petrila sunt judecaţi pentru moartea celor 13 mineri şi rănirea altor 12 în cele două explozii produse pe 15 noiembrie 2008.

Cum luna viitoare se împlinesc patru ani de la nenorocire, iar instanţa nu a dat încă un verdict definitiv pentru pedepsirea eventualilor vinovaţi, judecătorii încearcă să facă tot posibilul pentru a parcurge procedurile legale care să le permită pronunţarea unui verdict până la sfârşitul anului.

Foştii directori generali Daniel Surulescu şi Constantin Jujan, alături de şefa ITM Petroşani, Ileana Boldea, au fost audiaţi ore în şir de către judecătorii de caz. Aceştia au relatat ce ştiau despre cele întâmplate pe 15 noiembrie 2008, declaraţiile de acum nefiind diferite de cele date în alte etape ale procesului. Aceştia au mai fost audiaţi odată la Tribunalul Gorj, dar şi la Judecătoria Târgu Jiu, acolo unde a fost pronunţată sentinţa de fond, după ce procesul a fost strămutat de la Petroşani.

Trei foşti şefi ai EM Petrila au primit condamnări atunci de 7,6 şi, respectiv, 6,6 ani, Curtea de Apel Craiova decizând în primăvară ca procesul să revină la Tribunalul Gorj. Dosarul s-ar putea muta însă şi de aici către o altă instanţă, avocaţii cerând strămutarea, iar în cazul în care li se aprobă cererea foştii şefi ai CNH ar urma să fie iarăşi audiaţi.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: