Fostul şef ANAF spune că DNA minte în dosarul Turceni-Rovinari

Gelu Diaconu, fostul șef al Fiscului care a fost demis de premierul Dacian Cioloș după ce procurorii anticorupție l-au inculpat în dosarul fraudelor făcute de deputații Nicolae Păun și Mădălin Voicu în cheltuirea unor milioane de euro pentru comunitățile de țigani din țară, a ieșit ieri la rampă și a explicat, printre altele, și cum stau lucrurile în dosarul „Turceni – Rovinari”. În dosarul respectiv inculpatul numărul 1 este fostul premier Victor Ponta, care îi era șef direct lui Diaconu. Acesta nu a ezitat să spună că DNA a mințit anul trecut când a anunțat că ANAF s-a constituit parte civilă în procesul respectiv, Diaconu spunând că nu avea cum să facă acest lucru. El spune că înțelegerea pe care Ponta a avut-o cu Dan Șova pentru a fi plătit nu ar fi reprezentat un prejudiciu adus bugetului de stat, lucru pe care îl susțin procurorii DNA.

„Un contract între Şova şi Ponta înseamnă deducerea TVA facturat lui Ponta de către Şova. Ponta l-a luat şi l-a plătit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, în măsura în care tranzacţia era fictivă, dar ce e o tranzacţie fictivă într-un contract de asistenţă juridică? O faci la telefon. Dacă ar fi fictivă, tranzacţia cade, şi ar trebui să-i returnăm TVA lui Ponta. Nu e absurd?”, a spus Diaconu într-un interviu publicat de www.economica.net.  Fostul șef al Fiscului a mai spus în același interviu și că nu a formulat nici un denunț la adresa lui Ponta după ce a fost la DNA pentru a fi audiat în dosarul fraudelor făcute de deputații romi, deși presa relatase că s-ar fi întâmplat un astfel de lucru. „Ce denunţ să-i fac lui Ponta? Am avut decenţa. Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova împotriva lui Ponta. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF”, a menționat fostul șef al Fiscului.

În toamna anului trecut, când DNA l-a trimis în judecată pe Ponta, fostul premier, în funcție la acel moment, declara că nu are idee pentru ce se constituie ANAF-ul parte civilă.

Între timp, CEO s-a constituit parte civilă, iar în urmă cu câteva zile, un jurist al companiei a depus la instanță un document prin care unitatea modifică valoarea presupusului prejudiciu, foștii directori fiind acuzați de DNA că au păgubit fostele complexuri de la Turceni și Rovinari cu zeci de milioane de lei prin încheierea unor contracte defavorabile unităților de stat.

Vizualizări: 625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: