Fotbal şi politică, îmbinate cu răpire şi şantaj

Alin Simota, cunoscutul patron al echipei Jiul Petroşani şi consilier local din partea PNL, este protagonistul unui dosar instrumentat de DIICOT. Simota ar fi, potrivit anchetatorilor, capul unei reţele care se ocupă de şantajarea oamenilor de afaceri, care recurge la răpiri şi alte acte de violenţă. Interesant este că Simota a fost dat în primire de fosta sa gardă de corp, Cristian Litera, arestat luna trecută. Litera este căsătorit cu prima soţie a lui Simota.

Ieri dimineaţă, cu noaptea-n cap, la uşa unuia dintre cei mai influenţi oameni din Valea Jiului au venit poliţişti de la Crimă Organizată, cu mandat de reţinere şi aducere la sediul DIICOT de la Alba Iulia. Alin Simota era la două zile după ce îşi botezase cel de-al doilea copil din cea de-a doua căsătorie, pe ambele neveste chemându-le Mirela. Prima doamnă Simota tocmai fusese ridicată acum o lună de aceiaşi anchetatori pentru că împreună cu actualul ei soţ s-ar fi ocupat de cămătărie, şantaj, înşelăciune şi trafic de persoane.

Culmea este că fosta doamnă Simota s-a măritat cu Cristian Litera, nimeni altcineva decât fosta gardă de corp a lui Alin Simota. Bodyguard-ul i-a furat fostului său şef soţia, copiii şi, acum, pare că l-a târât şi în spatele gratiilor, după arestarea de luna trecută, alături de Mirela, acesta povestindu-le anchetatorilor „isprăvile” pe care le-a făcut. Aşa au ajuns, cel mai probabil, anchetatorii la uşa lui Alin Simota cu cătuşele pregătite.

„Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că  liderul grupării era Simota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare. La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate  adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii. Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Simota Alin pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra", au menţionat procurorii DIICOT Alba.

Liberalul Simota

Consilierul local agresat la solicitarea lui Simota, după cum susţin anchetatorii, este Paul Gherasim, pe care gărzile de corp ale patronului de la Jiul l-au bătut în campania electorală din 2008 nu doar de i-a sunat apa-n cap, ci până i-au rupt un picior. Simota candida atunci pentru un post de senator, fiind şeful liberalilor pe Valea Jiului. Gherasim era la PDL, a depus plângere la Poliţie şi, cu tot partidul său aflat la putere, mai târziu şi-a retras reclamaţia, anul trecut el fiind cel care a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. Ieri a avut curajul să spună că bătaia pe care a primit-o de la oamenii lui Simota l-a „convins” să renunţe la orice plângere. Mai mult, la un moment dat, acesta chiar s-a înscris în PNL ca să-l convingă pe Simota de bunele sale intenţii. În tot acest timp, Simota derula prin firmele sale contracte de milioane de euro prin Hunedoara, un judeţ condus de ani de zile de şeful liberalilor de acolo, în actualul mandat afaceristul fiind consilier local, după ce în mandatul anterior fusese consilier judeţean la Deva.

Acuzaţiile DIICOT

Şeful DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, Ioan Mureşan, a declarat,ieri, după ce Simota fusese săltat de acasă, că gruparea infracţională din Hunedoara acuzată de acte de violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelăciune a exercitat presiuni, acte de violenţă şi chiar a răpit mai multe persoane cărora le spuneau că datorează sume de bani şi dobânzi stabilite aleatoriu, fără ca victimele să ştie cât trebuiau să restituie, ci doar cât li se cerea.  "Rolurile erau stabilite precis, toate erau în acelaşi scop, respectiv în a obţine sumele de bani împrumutate şi cu dobânzile percepute. Se exercitau violenţe, persoanele erau răpite, erau duse pentru a se face presiuni asupra lor în diferite locaţii. Gruparea a acţionat în perioada 2007 până la începutul anului 2011. Dobânzile şi amenzile nu erau stabilite concret. Asta era specificul grupării. Totul era aleatoriu, părţile vătămate nu ştiau ce datorează decât ceea ce li se cerea", a spus Mureşan.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: