FRF ia în calcul doar disputarea celor 14 etape la Liga 2

Auraş Braşoveanu, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor de Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, şi membru al ”Grupului de Lucru” format în această situaţie de criză, a dezvoltat o primă concluzie a grupului. Oficialul a precizat că singura variantă luată în calcul în acest moment este reluarea competiţiilor de fotbal de unde s-au întrerupt.

Auraş Braşoveanu, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor de Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, a precizat că Federaţia are în vedere respectarea meritului sportiv, astfel încât se fac calcule cu privire la desfăşurarea tuturor celor 14 etape rămase de jucat din Liga 2.  ”La nivelul Grupului de Lucru privind reluarea campionatului Liga 2 s-au stabilit următoarele. Având în vedere măsurile impuse prin declararea stării de urgenţă, s-a hotărât deocamdată ca reluarea pregătirilor să înceapă în jurul datei de 16 aprilie. Totodată, în urma discuţiilor şi recomandărilor medicilor sportivi cu privire la readaptare la efort, astfel încât jucătorilor să nu le fie pusă în pericol sănătatea, campionatul s-a decis să se reia la data de 16 mai. De asta s-a luat ca termen o lună de zile de la startul pregătirilor până la reluarea campionatului, pentru că e vorba de sănătatea jucătorilor”,  a spus Auraş Braşoveanu pentru Liga2.ro.

Acesta a precizat că  s-a luat în calcul doar jucarea celor 14 etape:  „Federaţia are în vedere respectarea meritului sportiv, astfel încât se fac calcule cu privire la desfăşurarea tuturor celor 14 etape rămase, începând cu etapa a 25-a, urmând ca, în funcţie de evoluţia stării de fapt, să se ia în analiză şi alte scenarii cu privire la finalizarea actualului sezon competiţional. Momentan, se merge pe finalizarea sezonului competiţional prin disputarea celor 14 etape rămase”.

Potrivit lui Auraş Braşoveanu, alte variante, printre care şi cea în care campionatul Ligii 2 ar putea continua prin play-off şi play-out, nu sunt luate în calcul în acest moment, atâta timp cât termenul de 16 mai, la care s-ar putea relua competiţiile fotbalistice, permite desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat.

Vizualizări: 502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: