Cluburile nu vor play-off/ play-out în Liga 2

Cluburile care nu sunt de acord cu sistemul propus deja de sistem play-off/ play-out în Liga 2 se înmulţesc. După Cristi Pustai acum şi  antrenorul echipei FK Csikszereda, Valentin Suciu, a spus  că nu este de acord, aducând un argument concret.

Valentin Suciu, antrenorul echipei FK Csikszereda, este sceptic cu privire la ideea reluării campionatului Liga 2 în această primăvară. Acesta apreciază că pandemia de coronavirus nu va trece prea curând în România, astfel că nu se pune problema ca fotbalul să se reia la data anunţată în acest moment de FRF, 16 mai.

Suciu nu este de acord cu modul în care eşalonul secund din acest sezon s-ar putea termina, cu sistem play-off/ play-out. Aduce un argument simplu, acela că echipa lui a jucat deja împotriva celor mai importante echipe din campionat, atât disputele din meciul tur, cât şi pe cele din retur, în timp adversarele formaţiei din Miercurea Ciuc de la retrogradare nu au făcut acest lucru.

”În această situaţie, văd puţine şanse ca Liga 2 să înceapă în această primăvară. Nu cred că poate începe. Nu cred că acest campionat poate fi reluat în aprilie sau mai. Oricând vom începe, pentru noi este cel mai important să câştigăm meciurile rămase. Nu cred că ar fi corect din punct de vedere sportiv ca Liga 2 să se decidă în sistem play-off / play-out. De exemplu, am jucat de două ori cu UTA şi Petrolul, iar adversarii noştri la retrogradare au jucat o singură dată. Dar dacă decizia va fi luată, nu avem ce spune. Vom face tot posibilul să ne menţinem în Liga 2”, a declarat antrenorul Valentin Suciu pentru szekelyhon.ro.

Totodată, antrenorul echipei din Miercurea Ciuc e de părere că jucătorii săi vor avea nevoie de cel puţin trei săptămâni de antrenamente pentru a se reacomoda la efort, înainte de a disputa primul meci oficial după această pauză forţată. În afară de spaniolul Eder Gonzalez, care nu a plecat din România, restul jucătorilor din lot care erau de altă naţionalitate au părăsit deja ţara.

FK Csikszereda e implicată în lupta pentru evitarea retrogradării în acest sezon, primul în Liga 2 după promovarea din vara trecută. Echipa este pe locul 17 în acest moment, retrogradabil, cu 22 de puncte după disputarea a 23 de meciuri în 24 de etape. Prima poziţie care asigură salvarea, 15, este ocupată de CSM Reşiţa, care are 24 de puncte, dar şi un meci mai puţin.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: