Stadionul anului este dintr-o ţară vecină României şi are 67.000 de locuri

Vecinii din Ungaria au reuşit să ia din nou un mare premiu la desemnarea „Stadionului anului 2019” cu stadionul naţionalei cu o capacitate de 67000 de locuri. Puskás Aréna din Budapesta a  primit cele mai multe voturi şi va lua Premiul publicului, după ce în urmă cu un an stadionul ungurilor de la DVTK, din Miskolc, a primit premiul juriului.

Puskás Aréna va primi premiul publicului la concursul Stadionul anului în urma votului popular. Cu o reprezentare puternică din Europa Centrală la votul publicului, re şi-au dat votul  pe site-ul stadiumDB.com. „Doar în primele zile ale votului popular din acest an, acest stadion nu a condus. Dar, odată ce maghiarii au început să voteze, a ajuns chiar în vârf. Deși atunci am văzut valuri de voturi din Indonezia, Marea Britanie, Argentina, Filipine și alte țări, toată lumea vota şi acest stadion”, au scris organizatorii votului  şi astfel Puskás Aréna a primit 14.955 de voturi din totalul de  30.632,  aproape 50% din voturi și s-a dovedit popular indiferent de ţara din care erau votanții,obţinând voturi din 107 țări.

Stadium Data Base a mai precizat că acest succes nu ar fi la fel de puternic fără alegătorii din Ungaria și din Slovacia vecină, cu diaspora maghiară puternică, dar spre deosebire de anii precedenți, alegătorii dintr-o națiune nu au dominat votul final. În schimb, stadionul s-a dovedit a fi susținut pe scară largă și în Indonezia, Argentina, Polonia, Marea Britanie, SUA, Filipine şi alte state.

Puskás Aréna este noul stadion al anului, al doilea stadion maghiar din istorie care este premiat, după premiul juriului de anul trecut pentru DVTK Stadion. Arhitectura sa monumentală și clasică este un tribut adus legendarului stadion Puskás Ferenc, au mai scris organizatorii.

Pe locul doi la acest vot s-a clasat Stadionul Tottenham Hotspur, stadionul de 62000 de locuri al celor de la Tottenham din Londra,  stadion care are doua terenuri de joc, o suprafaţă fiind retractabilă sub tribune.

Locul trei a revenit unui alt mare stadion, Al Janoub Stadium din Qatar, care este primul stadion construit pentru Cupa Mondială FIFA 2022. Acesta oferă peste 40000 de locuri sub acoperișul unic, constând din mai multe forme de cupolă. De asemenea, se mândrește cu singurul acoperiș retractabil din lume format din două segmente de membrană triunghiulară.

Galerie foto



Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: