FRF, LPF şi AFAN, apel la solidaritate către cluburi

Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal şi Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România au făcut un apel la solidaritate din partea tuturor celor implicaţi în fotbalul românesc pentru a depăşi perioada dificilă cauzată de întreruperea competiţiilor în contextul pandemiei de coronavirus. Apelul vine ca urmare a rezilierilor de contracte anunţate de unele cluburi, dar şi a unor promisiuni de susţinere a fotbalului venite din  partea autorităţilor.

FRF, LPF şi AFAN au emis un comunicat de presă comun, postat simultan pe site-urile oficiale ale celor trei instituţii, în care ”familiei fotbalului românesc” i se cere să dea dovadă de solidaritate, unitate, toleranţă, responsabilitate şi calm în această perioadă dificilă.

”Începând din 12 martie 2020 toate competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României au fost amânate, iar această criză a condus deja la mari probleme din punct de vedere sportiv şi financiar pentru toate părţile implicate. Este important ca în aceste momente să arătăm înţelegere şi unitate pentru că suntem în această situaţie dificilă împreună. Trăim vremuri în care nu propriul interes trebuie să primeze, ci cooperarea între noi, fie că este vorba despre fotbalişti, cluburi sau forurile fotbalistice. Avem datoria ca toţi cei implicaţi în fotbal, dând dovadă de înţelegere, solidaritate şi bună-credinţă, să găsim soluţiile care să reducă pe cât de mult posibil impactul negativ asupra întregului fenomen pe care îl iubim.  Vă asigurăm că Grupul de Lucru format de FRF încearcă să ia cele mai bune decizii în beneficiul fotbalului. Obiectivele care ne orientează deciziile sunt: siguranţa şi sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului şi a tuturor persoanelor angrenate în organizarea competiţiilor sportive;  sustenabilitatea financiară a cluburilor şi producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru jucători şi cluburile de fotbal. Este de datoria noastră, a tuturor, să punem umărul ca să putem păstra ceea ce am construit împreună. Azi, mai mult ca oricând, fotbalul românesc are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor! De la fotbalul de bază, care reprezintă viitorul acestui sport în România, la fotbalul din eşaloanele inferioare şi până la Liga 1, întreg fenomenul fotbalistic necesită atenţie şi asistenţă din partea tuturor autorităţilor. Toţi cei implicaţi trebuie să fim cât mai responsabili faţă de cel mai important fenomen sportiv din România pentru că fotbalul este mediul în care ne-am regăsit şi care ne-a transformat vieţile fiecăruia dintre noi. Este momentul să întoarcem cât putem de mult sportului care ne-a dăruit atât de multe momente de bucurie şi împlinire”.

Competiţiile fotbalistice din România au fost, iniţial, întrerupte până la data de 31 martie, însă termenul nou a fost prelungit până cel puţin la 16 mai, după ce în România a fost declarată stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: