Frigul a sistat două dintre lucrările primăriei

Vremea de afară a sistat două dintre lucrările derulate de primăria Târgu-Jiu. Este vorba despre reabilitarea blocurilor din municipiu dar şi despre demolarea garajelor şi construirea unor noi parcări.

Lucrările de reabilitare termică a celor 21 de blocuri cuprinse în Programul Naţional au fost sistate în luna decembrie din cauza frigului. „Lucrările vor fi reluate, peste câteva luni, odată cu încălzirea vremii. Până în momentul de faţă acestea au fost realizate în proporţie de 60-70%”“, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

15 milioane pentru un proprietar

Deşi există câteva asociaţii care nu au virat cota de 20% ce reprezintă contribuţia proprietarilor, la Primărie nu s-a înregistrat nici o cerere din partea persoanelor care se află în imposibilitatea de a plăti. „Ministerul Dezvoltării, Primăria şi asociaţiile virează constructorului, lunar, contravaloarea lucrărilor executate. Sunt câteva asociaţii care mai au restanţe către constructor, însă nu s-a înregistrat nici o cerere din partea persoanelor care nu pot să-şi achite obligaţiile. În cazul în care printre proprietarii dintr-un bloc cuprins în Programul de reabilitare va fi vreo persoană care nu va putea plăti cota parte se va întocmi o anchetă socială, iar Primăria va suporta cota apartamentului respectiv”, a mai precizat Raul Chiriac. Finanţarea lucrărilor de intervenţie se asigură în proporţie de 50% din alocaţii de la bugetul de stat, 30% din fonduri aprobate anual cu această destinaţie, în bugetele locale şi 20% contribuţia proprietarilor. Costul de reabilitare termică ce trebuie plătit de un proprietar pentru un apartament variază între 10-15 milioane de lei. 

Martie aduce noi locuri de parcare

Cei peste 1.030 de târgujieni care şi-au concesionat un loc de parcare încă de anul trecut pentru suma de 120 de lei pe an. Chiar dacă lucrările de construire a unor noi parcări au fost sistate din cauza condiţiilor meteo, târgujienii trebuie să ştie că mai sunt încă 100 de locuri de parcare libere care aşteaptă să fie concesionate. „Mai avem 100 de locuri de parcare libere mai ales în zona Kaufland dar şi în alte cartiere şi aşteptăm să fie concesionate şi acestea pentru taxa o să fie aceeaşi şi în 2010”, a declarat Ramona Evulescu.

 „Acum am sistat lucrările din cauza iernii şi a frigului de afară însă odată cu încălzirea timpului, adică prin martie aşa, o să reîncepem să demolăm şi să asfaltăm noi locuri de parcare”, a declarat Ramona Evulescu.

Primăria a păstrat însă şi locuri pe care nu le concesionează, acestea fiind mai ales în zona Kaufland, locurile respective fiind pentru cei care vin în vizită la neamuri sau cunoştinţe. „Avem şi nişte locuri pe care nu le închiriem, locuri pe care le punem la dispoziţia cetăţeanului care vine în vizită la neamurile din aceea zonă”, a mărturisit Ramona Evulescu.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: