Frigul suspendă controalele Gărzii de Mediu

Vremea capricioasă din ultimele luni pare să ofere o vacanţă prelungită angajaţilor Gărzii de Mediu şi asta pentru că aceştia şi-au amânat controalele până la încălzirea timpului. Ultima sancţiune aplicată de aceştia a fost în luna noiembrie-decembrie a anului trecut, după cum afirmă reprezentanţii instituţiei.

Vremea necorespunzătoare pare să fi sistat pe o perioadă nedeterminată activitatea Gărzii de Mediu şi asta pentru că reprezentanţii instituţiei au declarat că, deşi trebuie să verifice dacă mai sunt localităţi în care ar putea fi deşeuri menajere depozitate necorespunzător, controalele vor începe abia atunci când timpul le va permite acest lucru. „Deocamdată, având în vedere condiţiile meteo nu am mai făcut controale, dar nici sesizări aşa multe nu au mai fost în ultima perioadă. Vom începe din nou controalele după ce se va încălzi afară”, a declarat Simona Cornea, comisar şef al Gărzii de Mediu Gorj.

Mai mult decât atât, reprezentanţii Gărzii de Mediu susţin că cele şapte-opt gropi de gunoi din judeţul Gorj şi-au sistat activitatea încă din data de 16 iulie 2009 şi în prezent urmează procedura de închidere, procedură care va fi verificată tot când condiţiile meteo vor permite acest lucru. „Toate cele şapte sau opt gropi de gunoi necorespunzătoare, sau câte sunt, şi-au sistat activitatea pe 16 iulie 2009 şi în prezent urmează procedura de închidere. În 2008 am avut închidere la Rovinari şi în 2009 la celelalte cum sunt Cărbuneşti, Bumbeşti Jiu, Motru”, a declarat Simona Cornea.

Cea mai recentă sancţiune aplicată de Garda de Mediu a fost la finele anului trecut tot pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor. „Prin noiembrie sau decembrie am aplicat o sancţiune în valoare de 15.000 de lei la Săcelu pentru depozitare necorespunzătoare şi imediat ce se va încălzi vom trece la verificări şi în alte localităţi”, a precizat Simona Cornea.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: