Fugaru a rămas viceprimar, Călinoiu s-a făcut de râs

Ion Fugaru, viceprimarul de la Târgu Cărbuneşti a câştigat lupta cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care intenţiona să-l schimbe din funcţie. Pentru că nu au avut susţinere politică de la celelalte partide , social- democraţii au scos de pe ordinea de zi  proiectul de demitere a lui Fugaru înainte de a începe şedinţa. Expunerea de motive a fost de-a dreptul jenantă, principalul motiv pentru demiterea lui Fugaru este că nu se înţelege bine cu Călinoiu.

Scopul social-democraţilor era ca Fugaru să fie demis, iar în locul lui să fie pus Iuliu Călina, consilier local al PSD. Numai că planul pus la cale de Ion Calinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, în urma certurilor avute cu Fugaru, cel din urmă păstrându-şi funcţia. Unul dintre consilierii PSD a cerut înainte de şedinţă ca hotărârea să fie scoasă de pe ordinea de zi, propunerea votându-se în unanimitate. “Consilierii au votat ca aceste puncte să fie scoase, aşadar nu mai este nimic de zis, lucrurile sunt clare. Aceste puncte nu vor mai fi introduse pe ordinea de zi nici în şedinţele următoare“,  a declarat cu regret Iuliu Călina, consilierul local, care era gata să fie vice.

Expunere de motive de toată jena

Expunerea de motive care le-a fost prezentată consilierilor a fost de toată jena. Unul dintre motivele pentru care Fugaru ar fi trebuit demis în opinia celor 10 consilieri care au depus această cerere, este că viceprimarul nu are o relaţie bună cu şeful Consiliului Judeţean. „Având în vedere relaţiile tensionate existente între autoritatea locală şi Consiliul Judeţean Gorj, datorate activităţii viceprimarului prin comunicatele de presă defăimătoare la adresa conducerii Consiliului Judeţean, lipsa datorată atitudinii de necolaborare din partea viceprimarului cu această instituţie”. Acestea sunt motivele pe care cei 10 consilieri ai PSD şi PDL le-au pus pe hârtie pentru ca Fugaru să fie demis. Social-democraţii au pierdut însă votul consilierilor democrat-liberali, care luaseră decizia de a susţine PSD de capul lor. „Este un subiect de doi bani. Cu poate cineva să se gândească să schimbe din funcţie un viceprimar pentru asemenea motive. Sper să le mai dea Dumnezeu minte”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Cărbuneşti, care spune că face o echipă foarte bună cu Fugaru.

Fugaru: ”Pesediştii s-au făcut de râs, îi dedică ode lui Călinoiu”

Încercările repetate ale social democraţilor de a-l schimba pe Fugaru din funcţie l-au amuzat pe viceprimar, care era sigur că nu va fi schimbat. “Nu am avut emoţii, i-am lăsat să se facă de râs cum s-au mai făcut şi altă dată. Conducerea PSD Cărbuneşti a ajuns să îi dedice ode lui Călinoiu, aşa se explică expunerea de motive de care oricine ar râde“ a spus Ion Fugaru

Certurile dintre Călinoiu şi Fugaru au apărut în momentul în care PRM şi PSD trebuia sa formeze o alianţă în urma căreia Vasile Râbu să devină vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Mai mult, primăria Cărbuneşti a acţionat în judecată Consiliul Judeţean pe motiv că împărţirea bugetului a fost făcută politic.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: