Fugaru, amendă record. Mazilu: ”Fiecare plătește pentru ce face”

Război declarat între primarul orașului Târgu Cărbunești și candidatul din partea Mișcării Populare, Ion Fugaru. Cel din urmă a fost amendat recent de primăria Cărbunești cu 50.000 de lei pentru că a construit o scară de incendiu fără a avea autorizație de construire. Primarul Mazilu spune că la adresa lui Fugaru a fost o reclamație și că legea prevedea o amendă de până la 100.000 de lei pentru astfel de cazuri. Fugaru cataloghează gestul primarului drept o răzbunare, deși admite că nu avea autorizație de construire emisă de primărie.

Ion Fugaru, fostul viceprimar al orașului Cărbunești, a fost amendat de primărie cu 50.000 de lei pentru că a construit o scară de incendiu la hotelul pe care îl deține în zonă. Fugaru spune că amenda este una nedreaptă și acuză primăria de birocratism exagerat. ”Și dacă construiam un hotel cap-coadă și tot nu-mi dădea atât. Pentru o mică scară care a fost impusă de cei de la ISU, nu are nicio legătură cu clădirea, dar dacă dumnealui așa consideră că e bine, n-are decât să gândească așa. Acea scară are toate documentațiile depuse pentru emiterea autorizației dar dacă acesta-i birocratismul din primăria Cărbunești, să stai o jumătate de an să-ți elibereze documentele și autorizația pentru construire pentru o scară, asta este. Poate să-mi dea și două milioane de lei, nu mă impresionează și nu mă face să cedez la candidatură, la nimic”, a spus Ion Fugaru, fostul vice.
Supărat foc, Fugaru nu-i mai dă două luni lui Mazilu la primărie. ”E posibil să renunț la candidatură dacă Mihai Mazilu vrea să-i creez culoar să candideze de unul singur, s-ar putea să-i fac și acest hatâr. Din acest moment și cu această amendă nu-i mai dau decât două luni în primăria Cărbunești, adică până la alegeri”, a spus Ion Fugaru, candidatul PMP la Cărbunești.
Primarul Mihai Mazilu spune că la adresa lui Fugaru a existat o reclamație și că nu putea trece cu vederea o asemenea faptă. Mai mult, zice că nici măcar nu i-a dat maximul amenzii. ”A fost o reclamație la adresa dumnealui, organele de control s-au deplasat și au depistat că dânsul nu are autorizație de construire pentru această scară. Fiecare plătește pentru ce face. Dânsul este veșnicul candidat la primărie, veșnicul candidat pentru dreptatea din Cărbunești. A venit acea reclamație, am fost solicitați de Inspecția de Stat în Construcții, amenda este de la 10.000 de lei la 100.000 de lei. Chiar dacă este domnul Fugaru, nu am dat maxim fiindcă nu este frumos, am dat-o la jumătate. Amenda ar fi fost aceeași pentru oricare altă persoană”, a spus primarul Mihai Mazilu.
Primarul îi atrage atenția lui Fugaru că plătește un impozit de 460 de lei pentru o construcție pe 2000 de metri pătrați. ”El nu a avut documentația depusă pentru emiterea autorizației de construire, sub nicio formă, cel puțin nu la primăria Cărbunești. Și mai este un aspect, dumnealui plătește impozit la primărie pentru acest hotel, adică pentru o suprafață de 2000 de metri pătrați, cât plătește un om pentru un apartament cu patru camere, adică 460 de lei pe toată clădirea, că atât a fost raportul de evaluare. Eu nu am băgat bățul, nici nu o să-l bag, dar nu știu unde este dreptatea”, a spus Mihai Mazilu, primarul din Cărbunești.

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: