Fugaru contribuie la bugetul personal al lui Ion Călinoiu

Pentru Ion Fugaru, o veste rea nu vine niciodată singură. După ce a rămas fără partid, fiind radiat din PDL, fostul viceprimar din Târgu Cărbuneşti va rămâne şi fără bani. Asta pentru că a pierdut 5.000 de lei în procesul pe care i l-a intentat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care se gândeşte să îl execute silit. Fugaru spune că nu este nevoie, pentru că îi va duce banii la birou şi va chema presa să imortalizeze momentul.

Ion Călinoiu l-a dat în judecată pe Ion Fugaru, după ce acesta a declarat, în urmă cu mai bine de doi ani, că şeful judeţului a plătit 600 de milioane de lei vechi vicepreşedintelui PRM de la nivel naţional, Costel Avram, pentru demiterea sa. Fugaru a mai precizat la vremea respectivă că preţul iniţial a fost de 800 de milioane, dar pentru că PRM-iştii au refuzat să-l dea afară şi din organizaţie, Călinoiu a refuzat să mai dea cele 200 de milioane, aşa cum fusese înţelegerea. În urma acestor declaraţii, Ion Călinoiu l-a dat în judecată pe Fugaru şi i-a cerut daune morale de 600 de milioane de lei vechi, exact pe cât a spus Fugaru că ar fi fost vândut.

Deşi în prima fază, instanţa i-a imputat această sumă lui Fugaru, prin ultima sentinţă s-au stabilit daune morale în valoare de 50 de milioane de lei vechi. Nici până în momentul de faţă, Fugaru nu şi-a plătit datoria. Ba mai mult, spune că va face acest lucru doar în condiţiile în care Călinoiu îi va cere banii şi va accepta să-i primească în prezenţa presei. „În prima fază, decizia instanţei a stabilit daune morale în cuantum de 600 de milioane de lei vechi, exact aşa cum ceruse Călinoiu. Am făcut recurs, demonstrând că nu am fost citat niciodată la proces. Cea de-a doua instanţă a stabilit daune morale de 50 de milioane de lei vechi. De data aceasta nu am mai făcut recurs pentru că am văzut ce şmecherii se fac la Judecătoria Târgu Jiu. Până în momentul de faţă, nu i-am dat banii lui Călinoiu. I-am spus că îi voi da când mă va suna că are nevoie de bani. Chiar dacă va încerca să mă execute silit nu îi voi da banii lui personal şi nici nu îi voi depune în vreun cont. Voi merge cu banii la el şi îi voi pune pe birou, în prezenţa presei”, a declarat Ion Fugaru.

EXECUTARE

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susţine că ar avea de primit 150 de milioane de lei vechi de la Fugaru şi că deocamdată nu s-a decis dacă îl va executa silit. „Am câştigat procesul cu Fugaru şi am de primit 150 de milioane de lei vechi de la el. Nu m-am decis dacă îl voi executa sau nu. În orice caz banii îi voi lăsa statului”, a precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: