Funcţionari din Gorj cu salarii restante de trei luni

Primăria Cruşeţ nu mai are bani de salarii. În momentul de faţă, se înregistrează restanţe salariale pentru ultimele trei luni. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât unii dintre angajaţii primăriei sunt bolnavi şi au nevoie de tratament. În aceeaşi situaţie se află şi însoţitorii persoanelor cu handicap, care nu şi-au mai văzut indemnizaţiile de câteva luni. Restanţe se înregistrează şi la plata utilităţilor, primăria fiind ameninţată cu debranşarea de la reţeaua electrică. Edilul local speră că situaţia se va remedia în preajma alegerilor prezidenţiale pentru că în caz contrar nu va îndrăzni să meargă prin comună şi să ceară oamenilor să-l voteze pe Victor Ponta.

Cei 32 de angajaţi ai Primăriei Cruşeţ şi-au primit în luna august salariile pentru luna mai. Nici pentru plata celor 23 de însoţitori ai persoanelor cu handicap nu s-au mai găsit bani de mai bine de trei luni. „Suntem într-o situaţie critică, în luna august am luat salariile pentru luna mai. Pe lângă faptul că au rate la bănci, o parte dintre angajaţi au şi probleme de sănătate. Avem o persoană care face dializă la Bucureşti şi nu are bani pentru transport. Pentru salarii ne trebuie cam 80.000 de lei/lună. Plăţi restante de aproximativ trei luni avem şi la însoţitorii persoanelor cu handicap. Am terminat banii pentru salarii mai înainte ca anul trecut din cauză că am intrat în 2014 cu salariile restante pe ultimele trei luni din anul 2013. Practic, salariile pe ultimele luni din anul trecut le-am luat din bugetul din acest an”, a declarat Viorel Drăguşin, primarul comunei Cruşeţ.

Restanţe mari sunt şi la plata utilităţilor. Pentru a nu fi debranşaţi de la reţeaua de electricitate, edilul local a cerut o reeşalonare a restanţelor. „Vineri, am vorbit cu cei de la RENEL şi am făcut o reeşalonare a restanţelor pentru că dacă ne decuplează vom plăti şi branşarea şi debranşarea. Avem datorii de 57.000 de lei la RENEL, iar o debranşare ar fi sistat iluminatul public şi funcţionarea staţiilor de apă. Ne gândisem ca pe perioada de vară să nu mai folosim iluminatul public, dar am renunţat la această idee pentru a nu creşte gradul de infracţionalitate”, a mai precizat Viorel Drăguşin.

SPERANŢĂ

Primarul comunei Cruşeţ speră că va primi bani la rectificare întrucât se apropie campania electorală. „Se apropie campania electorală şi cred că se vor regla problemele la rectificare. Mai veniseră să ne debranşeze de la curentul electric înainte de alegerile europarlamentare, iar situaţia s-a ameliorat pentru că le-am spus foarte clar că eu nu voi merge să le spun oamenilor să iasă la vot în condiţiile în care nu avem iluminat public, iar staţiile de apă nu funcţionează”, a declarat primarul Viorel Drăguşin.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: