Funcţionarii publici din Gorj protestează la Bucureşti

Sindicaliştii din administraţia publică pregătesc o grevă spre sfârşitul lunii, fiind nemulţumiţi de diminuarea salariilor. Peste 100 de funcţionari publici din Gorj vor participa la mitingul de protest organizat la Bucureşti în data de 19 mai.

Liderii federaţiilor sindicale din Gorj au început să strângă semnături pentru declanşarea unei greve generale a funcţionarilor publici în data de 25 mai.

Peste 100 de funcţionari publici din Gorj vor protesta în faţa sediului Guvernului în data de 19 mai. “Conform calendarului primit ieri de la federaţiile centrale, până pe data de 14 mai trebuie transmise tabelele cu semnături, urmând ca pe 19 mai să participăm la mitingul de protest de la Bucureşti la care se preconizează participarea a peste 10.000 de funcţionari publici din întreaga ţară. Din Gorj vor participa peste 100 de persoane”, a declarat Constantin Grădinaru, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Consiliul Judeţean.

Fără politică printre funcţionari

Sindicaliştii din administraţia publică cer: rediscutarea grilelor de salarizare impuse de Legea 330; depolitizarea sistemului bugetar prin interzicerea tuturor funcţionarilor publici să mai facă parte din partide politice şi adoptarea unei legi care să permită aplicarea prevederilor constituţionale potrivit cărora le este garantat dreptul la negocieri colective. Funcţionarii publici din Gorj se tem de faptul că vor ajunge să ia doar 25% din veniturile lunare ale anului trecut. Sindicaliştii spun că până în prezent au pierdut aproximativ 35-40% din salarii. “De la începutul anului am pierdut aproximativ 40% din salariu, iar dacă ni se mai ia 25% vom ajunge să murim de foame. Perioada de vară va trece mai uşor, însă greul va fi simţit foarte tare la iarnă când nu vor fi bani pentru plata facturilor la gaze şi electricitate. Cred că până la urmă vom ajunge să luăm, pe lună, doar 25% din salariile de anul trecut. O grevă generală a funcţionarilor publici, pe termen nelimitat, ar avea ca efect blocarea activităţii din aproape toate domeniile”, a mai precizat Constantin Grădinaru.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: