Furt dintr-o carieră minieră

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari şi Postului de Poliţie Fărcăşeşti cercetează un tânăr de 27 de ani, din comuna Drăguţeşti, suspectat de sustragerea mai multor subansamble din fier dintr-o unitate minieră.

În după-amiaza zilei de 5 octombrie, în jurul orelor 12:30, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de subansamble din fier din cadrul unităţilor miniere poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari şi Postului de Poliţie Fărcăşeşti au identificat pe P.N.I., de 27 ani, din comuna Drăguţeşti, judeţul Gorj, care transportase la un centru de colectare a fierului vechi din comuna Fărcăşeşti, un număr de 4 piese metalice folosite în minerit, a căror provenienţă nu a putut-o justifica în condiţiile legii.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că piesele metalice provin din incinta unei cariere miniere. Astfel, P.N.I. este suspectat că, în calitate de angajat în funcţia de conducător auto la o societate comercială ce prestează activităţi de transport pentru cariera minieră în cauză, a sustras acele piese cu intenţia de a le valorifica la centrul de colectare a fierului vechi.

Piesele au fost recuperate şi restituite unităţii păgubite. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: