Furturi de peste 100 de mii de lei din biserici

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tg-Jiu au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore, a 5 persoane, printre care şi o minoră de 17 ani, suspectate că la începutul lunii martie a.c., au comis 3 furturi din biserici amplasate pe raza municipiului Tg-Jiu. Bunurile sustrase, evaluate la aproximativ 100.000 lei, au fost recuperate de către poliţişti pe parcursul investigaţiilor.

La începutul lunii martie a.c., preoţii parohi a trei biserici amplasate în municipiul Tg-Jiu, cartierele Bîrseşti, Iezureni şi Romaneşti au sesizat Poliţia Municipiului Tg-Jiu despre faptul că în lăcaşele de cult au pătruns prin efracţie persoane necunoscute, care au sustras 2 policandre cu stativ (candelabru cu mai multe braţe), 3 căldăruşe pentru agheasmă, 2 cristelniţe şi alte obiecte de cult, valoarea prejudiciului creat depăşind suma de 100.000 lei.

Urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tg-Jiu au stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt 5 persoane din Tg-Jiu, D.C., de 35 ani, P.F., de 31 ani, P.A.D., de 18 ani, B.I., de 38 ani şi o minoră de 17 ani.

În dimineaţa zilei de 15 martie, începând cu orele 05:30, 12 poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au descins în cartierul Luncilor, pentru depistarea suspecţilor. Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi şi conduşi la sediul politiei pentru continuarea cercetărilor.

 Având în vedere rezultatul cercetărilor, la aceeaşi dată, în baza autorizaţiei emise de către Judecătoria Tg-Jiu, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la un imobil din municipiul Tg-Jiu, cartierul Meteor, proprietara, M.L., de 39 ani, fiind suspectată că a achiziţionat de la suspecţi, o parte din bunurile sustrase din biserici. Cu prilejul efectuării percheziţiei domiciliare, poliţiştii au identificat şi ridicat bunuri ce provin de la comiterea furturilor din cele trei biserici, dar şi alte bunuri (cabluri electrice, deşeuri din cupru etc.), posibil provenite din comiterea de infracţiuni.

Poliţiştii au dispus reţinerea celor 5 suspecţi (D.C., de 35 ani, P.F., de 31 ani, P.A.D., de 18 ani, B.I., de 38 ani şi a minorei de 17 ani), pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Astăzi, 16.03.2011, suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

Obiectele sustrase din cele 3 biserici au fost recuperate de către poliţişti şi urmează a fi restituite reprezentanţilor lăcaşelor de cult.

Poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, precum şi pentru stabilirea provenienţei bunurilor ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare.

 

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: