Galeriile echipei Pandurii vor suporteri în tribune

Galeriile mai multor echipe din țară, precum Steaua, Petrolul, Rapid, UTA, FCU Craiova, Farul, Oțelul Galați, CFR Cluj, Poli Iași, FC Argeș sau Pandurii Târgu Jiu, s-au unit și au emis o scrisoare deschisă către Guvernul României. Suporterii cer ca meciurile de fotbal să se dispute cu fani în tribune, dând exemplul celor de la UEFA, care vor permite accesul spectatorilor la Supercupa Europei.

Noul sezon fotbalistic din România, ediția 2020/2021, a început însă meciurile au loc tot fără spectatori, din cauza măsurilor luate de autorități pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Măsurile luate de Guvern sunt discriminatorii, fiindcă, de exemplu, evenimente culturale desfășurate în aer liber au voie cu maximul 500 de spectatori, în timp ce meciurile de fotbal, desfășurate pe stadioane cu locuri pentru public întinse pe spații mult mai vaste, nu au voie să găzduiască și privitori din tribune. Federația a solicitat ca pe stadioane să se permită minimum 10 la sută din capacitatea arenei, însă s-a lovit de refuz. Acum şi galeriile mai multo echipe au adresat o scrisoare deschisă guvernului prin care cer acelaşi lucru. Printre acestea se numără şi suporterii echipei Pandurii din galeriile Regiment Târgu Jiu şi Blue Boys 62.  „Suporterii de fotbal din România vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilității ca partidele de fotbal din România să se desfășoare cu public, bineînțeles, într-un mod de organizare adaptat la pandemia de COVID-19. Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani și nimeni nu-și dorește să evolueze pe stadioane goale”, au scris suporterii în scrisoarea adresată Guvernului României.

Odată cu noul set de măsuri, deschiderea spațiilor culturale și a restaurantelor, suporterii cred că și întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare și ar putea deveni posibilă.

Galerie foto


Vizualizări: 524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: