Găman a găsit la Cărbuneşti o echipă cu mari probleme

Promovată în Liga 3 în acest sezon, Gilortul Cărbuneşti încă mai caută prima victorie din acest sezon. Gorjenii au fost preluaţi din mers de antrenorii Mario Găman şi Bobi Staicu, dar în condiţiile în care problemele de lot sunt foarte mari, cei doi nu pot face minuni în timp scurt.

Problemele de lot de la Gilortul se văd foarte uşor la fiecare meci. La unele dintre acestea Mario Găman nu strânge nici măcar 18 jucători pentru a completa foaia de meci. Mai concret, Gilortul a început sezonul de Liga 3 doar cu un fundaş central şi cu un singur vârf, iar în aceste condiţii rezultatele, sau lipsa acestora, nu au cum să surprindă. Echipa nici nu a putut să atragă jucători cu experienţă după promovare iar tinereţea jucătorilor din lot nu ajută prea mult. „Linia de fund este formată toată din copii şi tineri iar defensiva trebuie să asigure stabilitatea echipei în principal, dar eu sper să putem continua cu echipa aceasta făcând tot ceea ce depinde de noi să mai completăm lotul. Pentru că trec etapele pe lângă noi şi nu aducem puncte, iar punctele şi rezultatele bune dau şi încredere jucătorilor. Ne trebuie în primul rând dublură pe posturi, nu mai vorbesc de jucători cu experienţă. Dar eu sunt preocupat, am discuţii cu jucători care ar putea veni din iarnă la Gilortul”, a dezvăluit Mario Găman la Accent Tv fără a se plânge de condiţiile de pregătire sau de joc, acolo unde echipa stă acceptabil. Singura problemă este aceea că nu toţi jucătorii sunt profesionişti,sunt elevi sau angajaţi încă în câmpul  muncii,  asta pentru că din indemnizaţiile oferite de club nu pot avea o stabilitate financiară: „Am în lot jucători elevi care încă mai merg la şcoală şi încă mai sunt jucători care merg la muncă în timpul săptămânii deşi ar trebui ca stabilitatea financiară să le-o asigure fotbalul pentru că este o echipă de Liga3.  Ei ar trebui să se focuseze numai pe antrenamente şi jocuri pentru că suntem profesionişti”.

Imediat după preluarea echipei de către Mario Găman a părut că Gilortul va avea un parcurs mult mai bun dar între timp au ieşit la iveală problemele de lot pe care acesta le-a „moştenit”.

Gilortul Târgu Cărbuneşti va juca din nou acasă la finalul acestei săptămâni, cu una dintre echipele bune din Liga 3, Crişul Chişineu Criş, formaţie aflată pe locul opt în clasament.

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: