Găman a început activitatea: La Cărbuneşti sunt suporteri pătimaşi şi inimoşi

Noul antrenor principal al echipei Gilortul Târgu Cărbuneşti, Mario Găman, a început de două zile activitatea şi va debuta pe banca gorjenilor din Liga 3 la meciul de sâmbătă, cu Flacăra Horezu. Găman nu a mers singur la Cărbuneşti, unde va fi ajutat de colegul său de la Centrul de copii şi juniori de la Pandurii, Bobi Staicu, acesta fiind antrenor secund.

 Găman şi Staicu au început activitatea la Gilortul de două zile, timp în care au cunoscut deja lotul de jucători şi s-au acomodat cu condiţiile oferite de stadionul din Cărbuneşti. Mario Găman nu se află la prima sa colaborare cu  formaţia din Cărbuneşti, Gilortul fiind echipa la care a debutat ca senior, deşi avea doar 17 ani. A jucat la Gilortul timp de un an şi jumătate, în Liga 3 şi în Liga 2, şi apoi a fost transferat de Pandurii Târgu Jiu.

Atunci când Gilortul a promovat în Liga 2, Mario Găman a fost unul dintre jucătorii care au şi marcat, acum având ocazia de a pregăti echipa clubului care l-a lansat ca fotbalist.


Reporter: Cum se prezintă acum lotul echipei Gilortul Târgu Cărbuneşti?

Mario Găman: Sunt şi jucători cu experienţă  dar sunt şi jucători tineri, dornici de afirmare. Noi sperăm ca în cel mai scurt timp să reuşim să formăm o echipă omogenă şi cât mai puternică din toate punctele de vedere. Eu cred că, cu muncă, disciplină şi seriozitate se pot realiza aceste lucruri. Nu trebuie să ne lamentăm pentru ce am mai avea nevoie în lot ci trebuie să muncim acum cu ceea ce avem la echipă, şi sperăm să facem o figură frumoasă în etapele care urmează.

Rep.: Ce părere aveţi despre seria în care evoluează Gilortul?

M.G.: Este o serie puternică din toate punctele de vedere, cu echipe frumoase şi puternice, foarte stabile din punct de vedere financiar şi cu terenuri foarte bune. Noi sperăm să reuşim un parcurs bun şi să adunăm cât mai multe puncte dar luăm fiecare meci în parte. Ne dorim să aducem şi lumea la stadion pentru că acest lucru e foarte important pentru club.

Rep.: Gilortul este şi echipa la care aţi debutat ca fotbalist...

M.G.: Ţin minte că de la 17 ani, când am dat eu cel de-al doilea gol al promovării, atunci când Gilortul a promovat în Liga 2,  de atunci erau la Cărbuneşti suporteri pătimaşi şi inimoşi. Şi chiar şi în Liga 4 au demonstrat că au o galerie frumoasă şi mulţi suporteri care au fost lângă echipă. Noi sperăm să îi aducem în continuare lângă noi, să aducem cât mai multă lume la stadion şi am mare încredere că vom reuşi acest lucru, chiar dacă timpul este scurt de când suntem la echipă.

Rep.: Cum se prezintă clubul Gilortul, este unul pregătit  pentru a evolua în  Liga 3?

M.G.:  Da. Trebuie să luăm fiecare aspect în parte, lumea ne-a primit bine, au  fost foarte receptivi la cerinţele noastre, s-au adaptat din mers, au fost lângă noi şi ne sprijină, atât primarul cât şi viceprimarul şi toată lumea ne-a primit bine şi cu încredere, fiind foarte deschişi la tot ceea ce am cerut pentru echipă. Condiţiile de pregătire sunt bune, terenul este excelent la Cărbuneşti, vestiarele sunt moderne cu condiţii de refacere şi recuperare după efort. Sunt condiţii bunicele de Liga 3, dar este loc şi de mai bine. Din acest punct de vedere Gilortul stă foarte bine la nivelul Ligii 3. Şi asta datorită domnului primar şi oamenilor care au fost implicaţi în sport la Cărbuneşti dar şi datorită celor care au muncit cu această echipă pentru promovare. Şi trebuie să îi felicităm pentru asta pe cei dinaintea noastră, pe Alexandru Avramescu şi pe domnul Tavi Iordache, cel care a promovat echipa din Liga 4. Eu îi stimez pentru că ştiu că nu este o muncă uşoară să promovezi de la Liga 4 şi să formezi apoi o echipă pentru Liga 3.

Galerie foto


Vizualizări: 3,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: