Gânduri și majorități

Dacă vreți să vedeți ce poate face majoritatea din România minorității, nu trebuie să mergeți până la romi, gay sau imigranți. Uitați-vă la reportajul PRO TV cu băiatul de 20 de ani din București care zilnic trece prin iad ca să urce și să coboare în scara blocului. Nu are o rampă pentru că (atenție) VECINII I-AU DISTRUS-O. O asociație îi construise rampa la intrare în bloc, dar vecinii i-au dărâmat-o la loc înainte ca betonul să se întărească. Și acum ascultați ce zice băiatul: ”Am stat și m-am uitat cum o distrugeau. Mi-a fost teamă, pentru că toți țipau la mine.” Și acum locatarii din majoritate. Primul locatar: ”Nu era pusă ca lumea”. Al doilea: ”Dacă vrea rampă, să o facă în spate”. Ați înțeles, da? Să o facă! El!
Aia e majoritatea, madam Clotilde și madam Gorghiu. Aia care distruge o rampă unui copil handicapat și, în timp ce comite această crimă, îl mai bagă și-n sperieți, să se-nvețe minte data viitoare când mai vrea să aibă drepturi, ologu' dracu'! Aveți în față puterea referendumului, doamnelor politician! Sunt mai mulți, făceți-le pe plac, că politica e o curvă, știm doar. Spuneți-le că, dacă sunt mai mulți, pot decide dacă rampa aia să fie acolo sau nu. În fond, au decis deja. Mai zi-ne cum totul trebuie supus votului popular, Clotilde! Mai zi-ne cum ești fermă de partea naziștilor, Alina! Eu încă aștept niște scuze de la voi, doamnelor, pentru mizeriile pe care le-ați zis sau scris. Sau măcar de la partidele voastre... Dar n-o să vină, știu. Cine să riște să vorbească în numele minorității atunci când se apropie alegerile și are nevoie de majoritatea aia hâdă? Curajul și umanitatea sunt lucruri rare în societatea de azi, deci și în politică sunt tabu.
Sunt momente destul de proaste să fim oameni, să recunoaștem. Știința a evoluat atât, dar noi nu ne bucurăm de ea. La naiba, nici măcar nu mai credem în ea. Mulți sunt convinși că încălzirea globală e o farsă, că vaccinurile sunt rele, că homosexualitatea e o alegere și că e contagioasă sau că oamenii ar trebui să fie împărțiți pe culori de ziduri și granițe. Majoritatea e tot mai furioasă, tot mai crudă, tot mai amenințătoare. Și undeva în adâncul sufletelor noastre știm cu toții că o asemenea nebunie colectivă nu e vindecabilă. Cine a ajuns în stadiul în care distruge piste unor copii handicapați, omoară în numele religiei sau votează cu Trump, nu mai poate fi oprit din drumul către sânge de nimeni și de nimic. Nici măcar de lege.
Să ne bucurăm de viață, de pace și de liniștea pe care încă o avem, aici, în minoritatea noastră, oricare ar fi ea.

Vizualizări: 312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: