Gardoş out 10 etape, Grigoraş iertat

Stelistul Gardoş a fost suspendat 10 etape pentru intrarea criminală la Băcilă iar asta a generat reacţii mixte în tabăra pandurilor. Chiar Băcilă dă dovadă de un fair play ieşit din comun şi spune că suspendarea aplicată stelistului ”e prea mare”! Grigoraş e de acord cu elevul său, dar Condescu crede că Gardoş a fost pedepsit prea blând.

După o şedinţă furtunoasă la Comisia de Disciplină, oficialii LPF au decis să-l suspende 10 etape pe Gardoş pentru că i-a rupt piciorul lui Băcilă. Culmea membrii comisiei prezidate de Doru Neagu nu l-au încadrat pe Gardoș la ”vătămare fizică gravă”, ceea ce i-ar fi adus între 16 și 24 etape de suspendare, ci l-au băgat doar la ”vătămare fizică”, acolo unde pedeapsa era între 6 și 10 meciuri. În aceeaşi şedinţă, Grigoraş a primit doar un avertisment pentru eliminarea din partida cu Steaua.

Condescu tună şi fulgeră

Aşa cum era de aşteptat, steliştii au anunţat imediat că vor depune recurs pentru reducerea sentinței. Argumentele- Faptul că Gardoș nu ar fi avut intenția să-l rănească pe Băcilă dar și mărturia pandurului care recunoaște acest lucru. În timp ce Pârvulescu, Grigoraş dar chiar şi victima Băcilă sunt toți de partea lui Gardoș și spun că suspendarea e prea drastică, șeful Marin Condescu e singur împotriva tuturor. Condescu a reacționat dur imediat după aflarea sentinței și spune că va depune recurs pentru ca Gardoş să stea pe bară până la revenirea lui Băcilă. ”Ce înseamnă asta- Vom face recurs! Vreau să văd şi eu la ce paragraf l-a încadrat pe Gardoş, când toată lumea a văzut ce fel de accidentare a produs el. Atât oficialii Stelei, cât şi fotbalistul i-au făcut o vizită lui Băcilă, un lucru frumos, dar care a avut un singur scop: înduioşarea comisiei. Băcilă vrea să arate că e băiat bun, de asta spune că nu e supărat! El vorbeşte sub influenţa calmantelor!”, spune Condescu care amintește de accidentarea similară a unui alt pandur, Adi Popescu, care a fost nevoit să se retragă după ce a fost rupt de Alexa.

”I-aş fi dat două etape pentru că a luat cartonaş roşu. Atât! Lăsaţi copilul în pace, să joace! Sufăr eu destul, ce rost mai are să sufere şi el-Din păcate, nu am nicio asigurare medicală. Mulţi s-au oferit să mă ajute, dar să vedem...”         

Cosmin Băcilă, Pandurii

”Gardoş nu are faţă de criminal.Decizia mi se pare prea dură. Dacă eram în comisia de judecată, eram mai blând. Pentru Gardoş, faultul în sine a fost o experienţă destul de traumatizantă, cred că era de ajuns”     

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

”Aceasta este hotărârea şi noi o respectăm. Oricum, ne aşteptam la o pedeapsă între şase şi opt etape, fiindcă sunt conştient că Gardoş nu a vrut să-i rupă piciorul”     

Eugen Pârvulescu, preşedinte executiv Pandurii

PEDEAPSĂ

Băcilă va reveni cel mai devreme în martie 2012, iar Gardoş va fi pe teren în etapa a 16-a, urmând să rateze 8 meciuri de campionat dar şi 2 de Cupă.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: