Gârjoabă a văzut reversul medaliei

Liderul Marin Condescu i-a avertizat public pe directorii de companii miniere care vor sa taie finanţarea sindicatelor ca vor vedea reversul medaliei. Primii care au dat înapoi au fost chiar aceia care au pornit micul război cu sindicatele. Complexul Energetic Turceni a făcut in ianuarie acţiune in instanţă pentru a anula prevederea din contractul colectiv de munca, potrivit căreia administraţia virează lunar către sindicate 6,5 la mie din fondul de salariu. Se pare ca plângerea va fi retrasa la primul termen, chiar daca oficial părţile nu recunosc acest lucru.

Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Turceni, a negat ieri că preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, l-ar fi vizitat vineri în vederea retragerii acţiunii din instanţă în ceea ce priveşte cota de 6,5 la mie acordată sindicatelor. Gârjoabă a mărturisit că într-adevăr Condescu ar fi adus vorba de această acţiune în instanţă însă scopul întâlnirii a fost altul, acela de a semna un act adiţional cu trei puncte la contractul individual de muncă. Directorul nu a vrut să dea multe detalii despre actul adiţional. A spus doar că vor fi trei puncte necesare alinierii la noua lege a Dialogului Social.

Un act adiţional

Şeful Departamentului de Resurse Umane din cadrul CE Turceni, Corneliu Gârjoabă, a mărturisit ieri că unitatea lucrează la un act adiţional la contractul de muncă, act ce va cuprinde trei puncte. Acesta a negat intervenţia lui Condescu pentru a retrage acţiunea din instanţă. ”A fost într-adevăr, dar nu a fost vorba de acţiunea din instanţă. Am discutat despre alte probleme. Oricum acţiunea în instanţă numai directorul general decide. Noi avem un acord pe care l-am discutat. Până în 15 februarie trebuie să negociem toate prevederile din contract ca să facem un adiţional. Se lucrează la un act adiţional cu trei puncte”, a declarat Corneliu Gârjoabă. De fapt, Gârjoabă a sugerat că numai Graure poate decide retragerea acţiunii, iar acesta nu este în ţară.

Angajaţii CE Turceni, evaluaţi individual

Directorul de la CE Turceni spune că fiecare angajat al unităţii va fi evaluat individual şi îi vor fi trecute obiectivele în contractul individual de muncă. ”Am multe articole din contract care trebuie puse în acord cu legea dialogului social, în contractele individuale trebuie să introduc obiectivele şi evaluarea personalului după noua lege. Fiecare individ din complex trebuie să aibă obiectiv şi criterii de evaluare care trebuie trecute în contractul individual, înainte nu existau”, a declarat Corneliu Gârjoabă.

SECRET

Gârjoabă a recunoscut că liderul FNME i-ar fi amintit şi de acţiunea din instanţă împotriva sindicatelor. ”Condescu nu a venit expres pentru asta, a zis şi de acţiunea din instanţă însă asta nu decide decât directorul general când o veni. Eu o să-l informez de vizită”, a adăugat Gârjoabă. Acesta a refuzat să menţioneze care sunt celelalte două puncte ale actului adiţional declarând că ”este vorba de bucătăria internă a complexului”. Octavian Graure, directorul CE Turceni, nu se afla în unitate pentru că se află într-o delegaţie în Austria.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: