Gârjoabă candidează pentru trei funcţii la PDL Gorj

Organizaţia PDL Gorj se pregăteşte pentru alegerile interne din data de 16 noiembrie. Dan Vâlceanu, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, nu va avea emoţii la aceste alegeri, asta pentru că este unicul candidat pe funcţia de preşedinte. Bătălia se va da pe posturile de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte şi secretar executiv. La conferinţa de alegeri nu vor fi prezenţi Vasile Blaga şi Gheorghe Fluture, dar au conformat prezenţa Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi candidatul PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu.         

Cei care au vizat o funcţie în cadrul organizaţiei judeţene a PDL au putut să-şi depună candidatura până luni, 11 noiembrie. Fostul deputat Severus Militaru, primarul de la Roşia de Amaradia- Liviu Cotojman şi Corneliu Gârjoabă vizează unul dintre cele două posturi de prim-vicepreşedinte la PDL Gorj. La funcţia de vicepreşedinte sunt nouă candidaturi pentru 8opt posturi. Printre cei care şi-au depus candidaturile sunt şi câţiva primari gorjeni: Gheorghe Bilea- Bolboşi,  Liviu Drăgulescu- Licurici, Emilian Rusu- Dăneşti, Mihai Troacă- Padeş, Gheorghe Mitescu- consilier judeţean, Denisa Şuţă- purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Gheorghe Novac- directorul Direcţiei Silvice Gorj, Dumitru Modrea- viceprimar Turcineşti şi Corneliu Gârjoabă.

Gârjoabă mai face o încercare

De altfel, Corneliu Gârjoabă şi-a depus dosar şi pentru funcţia de secretar executiv. Acesta spune că este printre cei mai vechi membri ai organizaţiei, iar dacă nu va obţine una dintre acestea va rămâne simplu membru. „Mi-aş dori să obţin una dintre aceste funcţii pentru că vechimea şi experienţa mea în partid mă îndreptăţesc să obţin una dintre cele trei funcţii. Mi-aş dori funcţia de prim-vicepreşedinte dar având în vedere că nu fac parte din biroul executiv interimar, va fi foarte greu. E ultima mea discuţie vis-a-vis de partid. Dacă nu voi accede la nicio funcţie, o perioadă voi rămâne simplu membru şi aştept ca partidul să aibă nevoie de mine. Sunt în acest partid din 1995, din ’96 am fost preşedinte de organizaţie la Negomir, consilier local, în 2004 m-am mutat şi nu am mai candidat, din 2004 şi 2008 am fost de două ori consilier judeţean, director, 14 ani la sindicate, deci am experienţă foarte mare”, a declarat Corneliu Gârjoabă.

Se poate spune că, posturile de secretar executiv sunt cele mai disputate deoarece sunt zece candidaţi pentru pe opt locuri. Preşedintele interimar al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a precizat cine sunt cei care vizează funcţia de secretar executiv. „La funcţiile de secretar executiv şi-au depus candidaturile: Iuliana Iliescu de la Prigoria, Ion Popovici de la Turburea, Dan Bărbuţ de la Stejari, Vasile Vlăduleanu, fostul primar de la Bîlteni, Maria Cochină- profesor la CNTV, Gheorghe Covaci-trezorier, Corneliu Gârjoabă şi Mircea Şcheau. La comisiile de etică şi litigii candidează Liviu Buciu-avocat şi la comisia de revizie şi control economic Bogdan Băjenaru. Pentru funcţia de preşedinte nu candidez decât eu”, a declarat Dan Vâlceanu.

   

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: