Gârjoabă: “Cercetarea lui Motocu are legătură cu CEO”

Directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Turceni, Corneliu Gârjoabă, spune că trimiterea în judecată a lui Marian Motocu, directorul companiei, nu va afecta imaginea instituţiei. Ba mai mult, nu exclude existenţa unui motiv ascuns întrucât decizia procurorilor vine tocmai acum, când se poartă negocieri dure pentru ocuparea funcţiilor de conducere în cadrul viitorului Complex Energetic Oltenia.

Dosarul în care Marian Motocu a fost trimis în judecată a stat în sertarele Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şase ani. Cu toate acestea a ieşit la iveală tocmai în momentul în care Motocuera propus pentru a conduce Divizia Energie, ce va avea în subordine cele patru termocentrale din Oltenia. “Până nu se va pronunţa justiţia, cercetarea domnului Motocu nu poate afecta imaginea instituţiei. Acesta are prezumţia de nevinovăţie. Mi s-a întâmplat şi mie, li s-a întâmplat şi altora să aibă dosare de urmărire penală. S-ar putea ca motivul să fie unul ascuns şi este posibil ca acesta să fie legat de înfiinţarea CEO”, a declarat Gârjoabă. Acesta a mai precizat că nu crede în vinovăţia lui Marian Motocu. “Cred că este o greşeală. Domnul Motocu este un profesionist şi un om corect, dar fiind director trebuia să semnezi şi documentele întocmite de alţi, iar atunci când te ia, te ia la pachet”, a menţionat Corneliu Gârjoabă.

ACUZAŢIE

MarianMotocu, directorul general al Complexului Energetic Turceni, a fost trimis în judecată de procurorii din Târgu Jiu, pentru o complicitate la abuz în serviciu din 2006.Cauza pare una extrem de subţire, pentru că se referă la o achiziţie de amoniac în care nu s-ar fi respectat procedurile legale, prejudiciul fiind estimat de procurori la 80.000 de lei.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: