Găsit aproape mort de frig prin pădure la Ţicleni

Un bătrân din Săuleşti a ajuns luni seara la spital în stare critică după ce a fost descoperit îngheţat bocnă într-o pădure. Poliţiştii care au fost anunţaţi de descoperirea respectivă au mers în pădure după el, câţiva kilometri, şi l-au coborât de acolo până la o ambulanţă, medicii fiind sceptici cu privire la şansele acestuia de supravieţuire.

Nicolae Buică are 63 de ani şi a fost descoperit din întâmplare de către un bărbat care trecea prin pădurea respectivă călare pe un cal. Animalul a simţit prezenţa bătrânului aflat în agonie şi a devenit agitat, ducându-l pe stăpân direct la locul unde afla acesta căzut pe jos. Nimeni nu ştie de când era Buică prin zăpadă, pentru că pe lângă el omătul era întreg, iar în pădurea de la Ţicleni a nins ultima dată la sfârşitul săptămânii trecute, fiind puţin probabil însă că acesta ar fi supravieţuit acolo timp de trei zile.

Poliţiştii au improvizat o targă din lemne

Bărbatul care l-a găsit în zăpadă pe bătrân a sunat la 112 şi a spus că a descoperit în pădure o persoană care probabil este moartă pentru că pielea îi era extrem de vânătă. "Cu această ocazie s-a format o echipă de anchetă, iniţial fiind luată în calcul existenţa unei morţi ce putea fi considerată suspectă. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că este vorba, de fapt, despre un bărbat de aproximativ 65 de ani, care nu prezenta urme de violenţă, despre care existau indicii că se află în şoc hipotermic. El a fost transportat de poliţişti până la o stradă cu o targă improvizată, de unde a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Târgu Jiu", spune purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian.

De fapt, poliţiştii prezenţi în pădure au improvizat un fel de targă din câteva lemne, l-au urcat pe ea pe bătrânul găsit îngheţat şi l-au urcat pe calul celui care a făcut descoperirea. Acolo unde nici măcar calul nu a mai putut înainta, din cauza terenului accidentat, oamenii legii l-au cărat pe Buică pe braţe, ajutând astfel la salvarea bătrânului.

Bătrânul riscă amputarea picioarelor

Pacientul a ajuns la spital înainte să îngheţe complet, medicii de la UPU Târgu Jiu făcând tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l readuce la viaţă. După câteva ore de stat la căldură, Buică a dat semne că se dezgheaţă şi îşi revine, însă medicii au avut o veste proastă pentru el. "Pacientul este în şoc hipotermic, situaţia lui este foarte gravă pentru că are membrele inferioare foarte afectate de frigul la care au fost expuse. Este foarte posibil să se ajungă la o amputaţie a acestora. Îl evaluăm periodic şi vedem cum evoluează", ne-a declarat medicul Liliana Crăciun, şefa UPU Târgu Jiu.

Buică este un criminal care şi-a omorât soţia

Cel pe care poliţiştii l-au scos la timp din pădurea îngheţată este un fost condamnat la ani grei de temniţă, soarta făcând acum ca Buică să ispăşească păcatele din tinereţe. El şi-a ucis soţia şi a avut de executat peste 20 de ani de închisoare, în 2005 fiind eliberat condiţionat pentru bună purtare. Bătrânul nu a mai avut însă cum să îşi refacă vreodată viaţa şi a dat în patima băuturii, la fel ca şi copiii săi, care l-au părăsit. Primarul din Săuleşti a încercat să îl îngrijească pe fostul puşcăriaş şi să îi ofere o a doua şansă în viaţă, ducându-l chiar şi la un centru de bătrâni, în care Buică nu a rămas pentru mult timp, el fiind acum pe patul de spital între viaţă şi moarte.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: