Gata cu poliţia concediilor medicale în Gorj

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au întrerupt pentru o perioadă verificarea concediilor medicale. Potrivit directorului instituţiei, măsura a fost luată pentru că sunt alte priorităţi însă verificările vor fi reluate în perioada următoare sub o altă formă. Un singur medic specialist a fost sancţionat pentru că acorda concedii medicale fără să ţină cont de legislaţie.

Poliţia concediilor medicale a fost suspendată pentru o perioadă la Târgu Jiu. Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Gheorghe Cocină, spune că a luat această decizie pentru că, în prezent, se desfăşoară o altă verificare, cea a furnizorilor de servicii medicale. Cocină a adăugat că cel mai probabil aceste controale vor fi făcute la solicitarea angajatorului nemulţumit că salariatul are prea multe concedii medicale.

 „Verificările în ceea ce priveşte concediile medicale le-am întrerupt pentru o perioadă. Numărul acestora a scăzut foarte mult, dar în acest moment avem alte activităţi. Nu ştiu când vor fi reluate. Cert este că atunci când se va întâmpla asta se vor face verificări doar la solicitarea angajatorului, numai dacă el consideră necesar. Probabil vor mai fi în jur de 3,4 verificări pe lună”, a declarat Gheorghe Cocină.

Furnizorii de servicii medicale, la control

Principalul motiv pentru care verificarea concediilor medicale a fost sistată este acela că reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au luat la verificat cei 470 de furnizori de servicii medicale din judeţ. Aceştia sunt verificaţi o dată la doi ani, până în prezent nefiind găsite nereguli. „Avem 470 de furnizori de servicii medicale pe care avem obligaţia să-i verificăm o dată la doi ani. În cadrul acestor verificări am depistat, când au mai fost făcute, servicii medicale decontate dar neefectuate. Bineînţeles că în acest caz nici nu mai primesc bani din decontări şi iau şi amendă”, a declarat Gheorghe Cocină.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: