Gata vacanţa! Pandurii s-au întors la treabă

Pandurii au spus adio vacanţei şi s-au reunit aseară sub comanda lui Grigoraş. Pe lângă noile achiziţii Ignea şi Mamele, gorjenii l-au convins pe Băcilă să semneze un nou contract dar au transferat şi un jucător din Seria A italiană!

Pandurii pornesc din nou la drum cu gânduri mari. Grigoraş a pierdut un singur jucător important, Pintilii, iar campania de achiziţii devine din ce în ce mai bogată.

Pun iar osul la treabă

Pandurii nu s-au grăbit cu reunirea. Dacă unele echipe, gen FC Braşov, au sunat adunarea încă de săptămâna trecută, gorjenii au făcut-o ieri, o dată cu Rapidul lui Sabău. Marea absenţă de la prima strigare din vestiar a fost cea a căpitanului Pintilii, transferat la Steaua pe 600 de mii de euro. Gorjenii nu plâng însă după el şi caută să se întărească pentru un sezon şi mai bun ca precedentul, în care au încheiat pe locul 7. De la reunire au lipsit doar ivorianul Viera, brazilianul Cardoso, portughezul Mingote dar şi noua achiziţie, Răduţ. Toţi au fost însă trecuţi ca absenţi motivaţi, fiind învoiţi de Grigoraş. După şedinţa din vestiar, Voiculeţ şi colegii săi au efectuat doar o uşoară mişcare iar astăzi vor merge la vizita medicală. Luni debutează primul cantonament din această vară, la Poiana Braşov (18-28 iunie), stagiu în care pandurii au programate şi două amicale, cu Bistriţa şi Orhei, o echipă din prima ligă din Republica Moldova.

Băcilă a semnat pe 2 ani

După o lungă perioadă în care viitorul său la Tg-Jiu a fost incert, Băcilă şi-a lămurit ieri situaţia. Mijlocaşul de 28 de ani a acceptat într-un final oferta de prelungire a pandurilor şi a semnat pe încă 2 ani. „Perioada de negocieri a fost grea și regret faptul că semnarea contractului a venit atât de târziu. Important este că am reușit să ne înțelegem și să mergem mai departe împreună într-un sezon pe care eu îl vreau pentru Pandurii măcar la fel de bun ca și cel precedent. Echipa a suferit modificări, au plecat jucători importanți, au venit și vor mai veni jucători, dar eu cred că vom reuși să facem o treabă bună și în acest sezon la Pandurii”, a declarat Băcilă pentru sportingorj.ro. Pandurii îl asiguraseră pe Băcilă că i se va prelungi contractul imediat după ce jucătorul a suferit o accidentare teribilă în septembrie anul trecut, dublă fractură tibie şi peroneu. Recuperarea a fost grea, anevoioasă, Băcilă având nevoie de două stagii la clinicile din Roma sau Mediaş. Grigoraş a insistat ca Băcilă să rămână, fiind unul din jucătorii săi preferaţi şi de bază înainte de accidentare. Băcilă răsuflă uşurat după soluţionarea datelor contractuale şi speră acum să se pună la punct fizic în stagiul de la Poiana Braşov. „Este o revenire normală, o revenire pe care o așteptam. Mă bucur că voi fi din nou alături de colegii mei și că s-a terminat calvarul prin care am trecut. Abia aștept să revin, sunt apt din punct de vedere fizic și voi începe normal pregătirea, alături de ceilalți colegi”, a mai spus mijlocaşul sosit în 2010 la Pandurii.

31 – de meciuri are Băcilă la Pandurii, timp în care a marcat de 2 ori

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: