Gazonul de pe stadion, rupt după ce a  jucat FCU Craiova

Gazonul de pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu se prezenta sâmbătă seara, după meciul  celor de la FCU Craiova cu Progresul Pecica,  într-o stare foarte proastă. Pe lângă faptul că brazde mari de iarbă au fost rupte din teren, pe alocuri erau chiar gropi destul de mari în nisipul pe care este aşezat gazonul.

Terenul foarte frumos de la Stadionul Municipal, pe care l-a  apreciat toată lumea, atunci când  nici o echipă nu jucase de  ani de zile pe suprafaţa sa, a  ajuns într-o stare nu tocmai bună pentru fotbal în doar o săptămână în care s-au jucat trei meciuri. La inaugurare, gazonul a avut parte de un meci amical şi unul oficial, după doar o săptămână fiind  programat  un alt  joc oficial, şi s-au efectuat pe el în această  perioadă şi două antrenamente de  acomodare.

După ce timp de cinci ani nu a mai  fost folosit, terenul nu oferă nici o garanţie că ar rezista la jocurile oficiale a  trei echipe, mai ales că  vor fi week-end-uri în care se vor juca şi două meciuri pe săptămână, unele chiar în aceeaşi zi.

După ce Pandurii Târgu Jiu a efectuat, în săptămâna inaugurării stadionului, un prim antrenament de acomodare pe teren, au urmat vinerea trecută două meciuri care s-au jucat în aceeaşi zi. Jocul amical al gloriilor echipei Pandurii şi al gloriilor echipei naţionale, urmat de meciul oficial dintre Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Cluj. La  doar o săptămână şi după două zile ploioase, a urmat joi antrenamentul celor de  la FCU Craiova,  urmat de meciul oficial din Liga 3 dintre FCU şi Progresul  Pecica.

Dacă în prima săptămână, după  meciurile de la inaugurare, terenul nu avea probleme mari vizibile, sâmbătă seara se puteau observa din tribună bucăţi mari de gazon ieşite din teren, dar şi porţiuni pe care acesta era rupt din cauza  alunecărilor fotbaliştilor, terenul fiind ud şi la ora jocului, după ploile din ultima săptămână.

Personalul destul de redus numeric  al stadionului, adică un singur lucrător, a încercat să pună la loc brazdele sărite din teren la finalul jocului. Oricum  nu se ştie cât de mult  mai poate ajuta şi această operaţiune, care pe alte stadioane se efectuează chiar şi la pauză  de zeci de lucrărori, pentru că, fiind luna noiembrie deja, e imposibil ca gazonul să se mai poată reface. Şi pista de atletisma avut de suferit, după ce petardele şi fumigenele aruncate de galeria FCU au ars pe mici porţiuni pista stadionului.

Rămâne de văzut ce soluţii vor găsi autorităţile locale pentru terenul de joc atunci când constant vor juca pe teren  trei echipe, cel de la Craiova fiind deteriorat într-un an de doar o singură echipă. Oricum, în starea în care se prezintă acum gazonul, nici o naţională, de tineret sau juniori, nu ar mai veni să joace vreun meci pe Municipalul din Târgu Jiu.

Galerie foto




Vizualizări: 2,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: