„Generalul” SNLO, umilit de lefurile unor subordonaţi

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, câştigă din salariu mai puţin decât mulţi dintre subordonaţii săi, după cum rezultă din declaraţiile de avere postate pe site-ul companiei. O ordonanţă a Guvernului Boc a plafonat salariile „generalilor” la 4800 de lei net pe lună, dar prevederea nu este valabilă pentru subordonaţi.

Daniel Burlan, directorul general al SNLO, a avut în 2009 venituri salariale de 70.406 lei, fiind depăşit de şeful de la achiziţii, Grigorie Dădălu, care a primit 71.393. Cei doi sunt însă lejer „băgaţi sub masă” de directorul direcţiei miniere din SNLO, Mihai Dafinoiu, care a scris cifra de 151.300 în dreptul rubricii „venituri anuale”, ceea ce înseamnă că Burlan şi Dădălău mai au de muncit împreună până când îl vor ajunge pe colegul lor.

Directorul economic, mai sărac decât un consilier

„Generalul” Burlan este făcut uşor KO la leafă şi de către Ion Guran, inginer şef minier al SNLO, care are venituri pe anul trecut de 71.813 lei. Contabilul şef al SNLO, Nicolae Viaşu, are şi el în declaraţia de avere venituri de 70.102 lei încasaţi de la Societatea Lignitului şi 21.033 lei proveniţi de la EMC Motru. Un alt şef cu venituri peste ale lui Burlan este Mircea Mezinca, fost şef la Motru şi actualmente consilier al directorului general, veniturile sale din ultima declaraţie de avere fiind  de 99.674 lei.

Directorul economic Daniel Olaru nu prea poate fi băgat în seamă, în schimb, cu cei nici 55.000 de lei câştigaţi anul trecut, deşi, pentru oricare alt bugetar de rând suma este mai mult decât rezonabilă, dată fiind funcţia şi contractele ce trec prin mâna acestuia.

Şefii mici, salarii mari

Mult mai bine decât directorul economic al SNLO sunt plătiţi inginerii şefi, 82.944 de lei în dreptul lui Vasile Simirea şi 77.632 de lei la Liviu Tomescu. La astfel de venituri aspiră şi şefii din teritoriu, unii dintre ei uitând să îşi treacă în declaraţia de avere tocmai câştigurile de anul trecut, pe hârtiile completate în vară fiind găsite informaţii despre creditele bancare, proprietăţile şi maşinile acestora, mai puţin despre lefuri. Un exemplu în acest sens este Lilel Chiţoran, inginerul şef de la Peşteana, care a lăsat rubrica goală la „venit anual încasat”, lucru neobservat de nimeni. Cu 89.060 de lei, Ghiroghie Chielcea îşi bate clar orice coleg inginer şef, el provenind din bazinul Berbeşti, fiind şi aici evident că veniturile sale sunt mai mari decât ale „generalului”.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: