Georgiana Porumbel, să-l demită pe Ciurel!

Minerii şi energeticienii din Complexul Energetic Oltenia au suspendat protestele, după ce au primit promisiuni că doleanţele lor vor fi ascultate de ministrul delegat pentru Energie. Nu înainte de a scanda, ironic, „Georgiana Porumbel, să-l demită pe Ciurel!”. Porumbel este fosta colegă a lui Victor Ponta de la Tineretul Social Democrat, numită în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Tatăl Georgianei Porumbel, care este consilier judeţean PSD şi director la Ansamblul „Doina Gorjului”, spunea la vremea respectivă că pe fiica ei o recomandă pentru numirea în funcţie faptul că lucrează la o firmă care consumă curent electric. O calitate rară, să recunoaştem. Nu oricine o poate avea.

Cu sau fără experienţă în domeniul pe care îl conduce, Georgiana Porumbel are de astăzi un nou motiv să îl demită pe Ciurel. Dacă nu a fost suficient faptul că pe parcursul a trei ani, în perioada în care Ciurel a fost director general, CE Oltenia a avut pierderi din exploatare, măcar dezvăluirile făcute de GorjNews ar putea fi luate în calcul. Ziarul arată că Ciurel, după ce a plecat din Complexul Energetic Rovinari şi până a revenit în Complexul Energetic Oltenia, a lucrat la o firmă privată, care aparţine fiului său şi altor trei persoane. Nu ar fi nimic în neregulă până aici, nici măcar faptul că Ciurel susţine în CV că la această firmă s-a ocupat de consultanţă pentru parcuri eoliene şi fotovoltaice, iar acum se plânge că energia verde îi face concurenţă neloială.

Problema este alta. Cătălin Ciurel este asociat la firma Katal Construct cu Adrian Theodor Niculescu, Dumitru Ştefuţi şi Gheorghe Vlădoiu. Cel puţin doi dintre ei, care au avut în 2010-2011 calitatea de patroni ai firmei la care a fost angajat Ciurel, au şi alte firme, care au primit zeci de contracte în ultimii ani de la CE Oltenia şi CE Rovinari. Cele mai multe prin negociere fără anunţ de participare. Poate vreun organ de anchetă va verifica de ce firma Stefi Construct, a lui Dumitru Ştefuţi, primea contracte fără licitaţie şi pe vremea CE Rovinari, când Ciurel era director, iar Ştefuţi era asociat cu Ciurel fiul la Katal Construct. La fel şi celălalt asocial al lui Ciurel fiul, Niculescu, care a primit contracte de la CE Rovinari printr-o altă firmă. Poate a fost o coincidenţă. Mai greu pentru Ciurel va fi să explice de ce firmele lui Niculescu şi Ştefuţi, foştii lui patroni şi asociaţi ai fiului său, primesc contracte şi de la CE Oltenia. Nu o fi citit Ciurel nimic din legea unde este descris conflictul de interese? Poate ar fi cazul să facă şi Agenţia Naţională pentru Integritate o anchetă serioasă, să lase vrăjelile alea cu primari cercetaţi pentru că au fost în conducerea firmelor care strâng gunoiul în localităţile lor.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: