Gheorghe Mitescu interzice meditaţiile: „Meditaţiile sunt imorale”

Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a atras atenţia directorilor de şcoli să nu folosească rezultatele de la Bacalaureat ca un pretext ca să îşi vândă marfa. Acesta a declarat în ceea ce priveşte meditaţiile cu elevii de la clasă că sunt imorale. Rezultatele obţinute în cea de-a doua sesiune de bacalaureat sunt catastrofale, ce poziţionează Gorjul, cu un procent de 14%, pe locurile codaşe.

Peste 400 de contestaţii au fost depuse luni de elevii gorjeni la bacalaureat după ce catastrofa s-a repetat. De această dată examenul a fost promovat de doar 456 dintre cei 2524 elevi prezenţi la examen. Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe contestaţii s-au depus la matematică, respectiv 191, 109 la limba română, 66 la biologie, 21 la anatomie, 15 au fost depuse la fizică, cinci la geografie şi patru la chimie. De această dată lucrările contestate au fost trimise pentru re-corectare la un centru de evaluare din Deva, în timp ce la Gorj au fost primite lucrările elevilor nemulţumiţi din Dolj, Vâlcea şi Argeş. Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie. Într-o şedinţă cu directorii unităţilor de învăţământ, derulată ieri, Gheorghe Mitescu i-a atenţionat pe cei prezenţi să nu folosească acest examen ca pe un motiv în a-şi vinde marfa. „Meditaţiile, mai ales cu elevii de la clasă, chiar dacă nu sunt ilegale, sunt cel puţin imorale. Rezultatele la aceste examene să nu se constituie într-un pretext în a ne vinde noi materialele şi a face meditaţii. Cartea se învaţă la şcoală”, spune Gheorghe Mitescu.

PROMOVAŢI

Chiar dacă la această sesiune nu a fost obţinută nicio medie peste 9.00, nu s-au mai înregistrat licee în care promovabilitatea să fie zero. La liceul din Bustuchin din cei 44 de înscrişi au promovat trei elevi, la Roşia Jiu au trecut 4 elevi din 73, iar la Turceni doar 12 candidaţi din 352 au luat bac-ul.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: