Ghicitoarea lui Băsescu: „A câştigat bani din minerit, dar îl blamează pe Manţog”

Preşedintele Traian Băsescu, invitat de ziua lui la emisiunea lui Radu Moraru pe B1 TV, a avut un mesaj şi pentru un anumit lider politic care a câştigat bani din minerit, dar, în loc să îşi vadă propria problemă, îl blamează pe Manţog.

Deşi nu i-a dat numele, din descriere nu poate fi decât Victor Ponta, un obsedat de Manţog, care a câştigat peste 12 miliarde de lei vechi din avocatură în cei câţiva ani în care Casa Şova şi asociaţii, la care Ponta era senior partener, a avut contracte de asistenţă juridică de milioane de euro cu complexurile energetice.

Iată mai jos un pasaj din scriptul emisiunii lui Radu Moraru:

„Traian Băsescu: (...) Ştiu un politician, îl urmăresc chiar, l-am urmărit cu oarecare speranţă la început, un om care a câştigat bani mulţi de pe la companiile astea de extracţie de cărbune. Altfel, dă lecţii toată ziua! Nu-i plăcea Manţog, dar bani mulţi a câştigat de la ei, uită să spună asta întotdeauna public. Şi a câştigat când Manţog, ăsta pe care-l blamează atât de mult, era director pe acolo, ce-o fi mai fost. Deci asta...

 Radu Moraru: De unde...-

Traian Băsescu: ...asta arată lipsa de caracter. Lipsa de caracter!”

Singura neconcordanţă ar fi aceea că Băsescu afirmă că Manţog era director în momentul încheierii acelor contracte, realitatea fiind că acesta a reziliat contractele Complexului Energetic Turceni cu Casa Şova atunci când a devenit pentru scurt timp director general.

Victor Ponta a fost pentru câţiva ani senior partener la casa de avocatură Şova şi asociaţii, din care s-a retras la începutul anului 2009, când a devenit ministru, dar şi când procurorii anticorupţie au început să se intereseze de această afacere. Ponta nu a recunoscut niciodată că a beneficiat de banii încasaţi de Casa Şova de la complexurile energetice, dar nici nu a explicat pentru ce alte cauze a pledat şi a primit aşa de mulţi bani.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: