Minciuna are picioare scurte, Ruşeţ înfrânt la vot

Senatorul Ion Ruşeţ a cunoscut vineri prima înfrângere de la numirea sa la şefia PDL Gorj, mai exact a Comitetului pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor (CODA). O minciună susţinută timp de o săptămână de Ruşeţ şi suporterii săi a fost demontată prin votul cerut de deputatul Cosmin Popescu.

Minciuna a fost lansată de Ruşeţ imediat după prima şedinţă CODA, cea din 29 octombrie. Atunci a fost constituită o comisie formată din şapte persoane, pentru negocierea cu UNPR. La ieşirea din şedinţă, Ruşeţ a declarat presei că aceeaşi comisie va evalua şi directorii de deconcentrate şi din minerit, ceea ce a provocat stupoare printre participanţii la şedinţă. Câţiva dintre susţinătorii lui Ruşeţ, cum ar fi primarul Gruescu şi consilierul local Daviţoiu au declarat şi ei presei că ar fi înţeles din şedinţa trecută că e vorba şi de evaluarea directorilor. Cei mai mulţi participanţi spun însă că nici vorbă de aşa ceva.

Deputatul Cosmin Popescu a cerut vineri reluarea votului cu privire la atribuţiile comisiei şi a avut câştig de cauză. 17 din cei 33 de membri CODA prezenţi la şedinţă au votat pentru propunerea lui Popescu, aceea ca atribuţia comisiei să fie doar de a negocia cu UNPR. CODA este formată din 35 de persoane, dar au lipsit Ilie Ungureanu şi Ion Stoica.

Război dur, declaraţii paşnice

Cosmin Popescu a explicat cum s-a ajuns la reluarea votului: „Am avut o discuţie înainte de şedinţă pentru a clarifica exact ce va face această comisie formată din 7 membri CODA şi s-a reluat votul. Astfel s-a stabilit cu 17 voturi pentru din 33, că va negocia doar cu UNPR, nu se va ocupa şi de evaluarea deconcentratelor. Votul a fost 17 din 33 deoarece au lipsit de la şedinţă primarul Ungureanu şi Ion Stoica”, a declarat deputatul Cosmin Popescu.

Senatorul Ruşeţ a fost învins de această dată la vot, însă a evitat să facă multe comentarii. ”În urma votului s-a stabilit că această comisie va negocia cu UNPR şi atât”, a declarat preşedintele interimar Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: