Ghinion la tragerea la sorţi din cupă pentru ACS Viitorul

Marţi au fost stabilite cele patru meciuri ale semifinalelor Cupei României care se dispută în sistem tur-retur. Singura echipă din Liga 2 calificată în această fază a cupei va juca cu una dintre pretendentele la titlu, Universitatea Craiova, iar Dinamo Bucureşti va juca cu Astra Giurgiu.

Actuala ediție a Cupei României a ajuns în faza semifinalelor, iar printre ultimele patru echipe rămase în competiția KO se află și divizionara secundă, ACS Viitorul Târgu Jiu, care a trecut în sferturi de o altă echipă din Liga 2, U Cluj, astfel că acum se află la cel mai înalt punct al scurtei sale existențe.

Echipa antrenată de Flavius Stoican se pare că a avut ghinion la tragerea la sorţi, deşi avea meci greu cu oricare dintre echipele de Liga 1. Aceasta va întâlni încă chiar o pretendentă la titlu, pe Universitatea Craiova, iar prima mansă va avea loc în Bănie, în perioada 13-15 aprilie, în timp ce returul este programat pe 11-13 mai, la Târgu Jiu, pe stadionul Municipal. Înainte de desemnarea adversarului Flavius Stoican declara că ar fi de evitat Craiova, pe care o credita cu şanse la câştigarea trofeului,  dar tocmai cu această echipă a ajuns să joace. ”Vreau să facem o minune și să ne calificăm în finală. Am mai trecut în fazele anterioare de echipe de Liga 1, de FC Argeș și Mediaș, așa că am văzut că se poate. Facem totul ca să jucăm finala. Asta le-am insuflat și jucătorilor: să își propună țeluri mărețe”, a spus Stoican pentru liga2.ro, recunoscând că Universitatea e cea mai bună dintre echipele calificate: „Nu mai contează că jucăm cu Universitatea Craiova, chiar dacă e cea mai bună dintre toate echipele calificate, nu mai contează că se joacă turul la ei. Pentru noi, toate cele trei adversare erau dificile și oricare dintre ele s-ar fi bucurat dacă ar fi jucat cu noi, fiindcă noi suntem echipa de eșalon inferior. Cert e că Universitatea nu va avea joc ușor”.

Ultima echipă de Liga 2 care a jucat finala Cupei României a fost FC Hermannstadt, scor 0-1, în 2018, cu Universitatea Craiova.

Cealaltă semifinală a Cupei României este Astra – Dinamo, cu giurgiuvenii prima dată gazde.

Vizualizări: 935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: