Ghinion

Victor Ponta se hrăneşte cu iluzia că este încă tânăr şi are viitor politic. Chiar a făcut un calcul, că în 2024 o să aibă 52 de ani. Cu alte cuvinte, poate să rateze alegerile din 2016, chiar şi pe cele din 2020 şi să fie apt pentru prezidenţiale peste zece ani. Ce-i drept, vârsta îi permite şi dacă dosarele de la DNA nu vor avea finalitate, Ponta ar putea avea viitor politic. Ghinion! Iohannis nu e Băsescu, nu controlează procurori, nici nu încearcă şi nu va negocia cu Ponta rezolvarea problemei.

Până atunci însă, ghinionul lui Ponta vine din propriul partid. Zilnic, oameni pe care îi credea aliaţi îl lasă baltă. Valeriu Zgonea cere congres. Liviu Dragnea cere congres. Ion Iliescu cere congres. Şi mai sunt mulţi, mulţi alţii, care chiar dacă nu sunt vocali, se regrupează în jurul noilor lideri. Pe măsură ce se va şti pe mâna cui va încăpea partidul, „oamenii lui Ponta” vor deveni rapid oamenii viitorului lider. Ghinionul lui Ponta este că nu e singurul oportunist din PSD. Sunt mulţi ca el, pentru care contează doar banii, puterea, butoanele.

Victor Ponta ar fi putut să înveţe ceva din lecţia Adrian Năstase, dacă l-ar fi dus capul. Şi dacă l-ar fi lăsat sistemul care l-a creat. Năstase a avut de partea lui nu numai o minte strălucită, a avut şi oameni cu adevărat puternici, cu foarte mulţi bani şi cu un sistem de relaţii puternic. Şi totuşi, s-a năruit rapid. Ponta nu are nici minte şi s-a şi înconjurat de tot felul de mameluci. Da, oameni cu bani au roit şi în jurul lui, dar ăştia se reorientează primii. Dacă Năstase a avut totuşi şi prieteni, cred că în jurul lui Ponta va rămâne un vid la fel ca găunoşenia pe care o are în interiorul lui.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: