Ghițulescu continuă și anul acesta la teatru după o evaluare secretă

Mariana Ghițulescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, a fost evaluată astăzi pentru felul în care a coordonat instituția de cultură în anul precedent. Data și ora evaluării au reprezentat un secret major, o activitate ascunsă până de curând.

Ghițulescu a primit din partea comisiei de evaluare, comisie formată și din doi consilieri locali, nota 8.90, o notă puțin mai mică față de cea pe care a primit-o când a obținut oficial funcția de director (nota 9).

Evaluarea vine după ce aproximativ 150 de oameni s-au strâns aseară în fața Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu la manifestul ”TEATRUL INTERZIS”. Pe lângă foștii angajați ai instituției de cultură, la eveniment au participat și patru actuali actori ai teatrului, în semn de solidaritate.

Pe clădirea teatrului a fost proiectat un videoclip care îi înfățișează pe toți cei care au părăsit instituția de cultură, prin demisie sau prin neprelungirea contractului de muncă, de la instalarea în funcție a managerului Mariana Ghițulescu.

De la instalarea în funcţie a managerului Mariana Ghiţulescu, 19 persoane au plecat din instituție. Unii prin demisie, ceilalţi prin neprelungirea contractului de muncă.

Directoarea a fost acuzată în repetate rânduri de abuz, iar angajaţii teatrului au realizat o petiţie împotriva acesteia, petiţie care se află la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Printre cei care au părăsit instituția de cultură se numără actorii: Radu Botar, Ana Negrescu, Iulian Marinescu, Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Adelina Puzdrea și Marian Negrescu, întemeietorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Videoclipul proiectat aseară circulă acum pe rețelele de socializare și este distribuit atât de locuitori ai muncipiului Târgu Jiu, cât și se de persoane care vor să le fie alături artiștilor.

Vizualizări: 2,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: