Gigliotti, golgeter de Tg-Jiu ?

Francezul David Gigliotti a mers cu Pandurii în stagiul din Antalya şi a semnat deja cu gorjenii până în vară. Rezerva lui Mutu de la Ajaccio vine la Tg-Jiu să pună capăt secetei din atac, acolo unde Lemnaru şi Matulevicius au marcat doar de 3 ori în 19 meciuri.

Pe lângă Gigliotti, gorjenii l-au luat în probe şi pe sârbul Sasa Popin, un vârf uriaş, de 2,03 metri! Atacantul cu alură de baschetbalist nu are însă cifre grozave în carieră.

Îşi pun baza în francez

Până la sosirea lui Gigliotti, pandurii îşi acoperiseră toate posturile, mai puţin cel care conta, cel de atacant. Cum Lemnaru şi Matulevicius au marcat unul, respectiv 2 goluri în 19 etape, era clar că gorjenii aveau nevoie de un vârf cu calitate. Dar vor găsi asta în David Gigliotti? Greu de spus. Franco argentinianul a fost un copil minune la vremea lui. Are cifre foarte bune la naţionalele de tineret ale Franţei, 3 goluri în 5 meciuri la cea Under 18 şi 6 goluri în 12 partide la Under 21. Dar asta se întâmpla demult, prin 2005-2006. Vârful ajuns acum la 27 de ani, s-a transformat pe parcursul carierei dintr-un atacant promiţător într-unul mai degrabă neproductiv. Aşa se face că din 2007 până în 2010, Gigliotti a jucat la Saint Etienne în doar 33 de meciuri reuşind numai 3 goluri. În medie un gol pe sezon. Extrem de puţin pentru un atacant. În ultimii 3 ani, Gigliotti a mai trecut pe la Le Havre, Nîmes, Arles şi Ajaccio, reuşind să se impună ca titular doar la Nîmes în liga a doua. Într-un sezon la Nîmes, Gigliotti a marcat de 7 ori în 28 de meciuri. La celălalte 3 cluburi, vârful care va împlini 28 de ani în luna mai, a fost mai mereu rezervă. Până la urmă acesta a fost şi motivul cu care pandurii l-au atras. La Tg-Jiu poate juca titular şi poate forţa o calificare în Europa care să-l relanseze spre fotbalul din Vest. Un plan care momentan există doar pe hârtie. Cert e că Gigliotti a semnat până în vară cu opţiune de prelungire şi va fi păstrat doar dacă randament.

„Lumea nu ne cunoaşte pe noi şi e altceva când vorbeşte Adrian Ilie. Ne trebuia un atacant. Am încercat cu Adrian Ilie şi la Monaco. Tot căutând, am găsit acest sprijin şi îi mulţumesc şi lui Mutu, sunt convins că i-a vorbit lui Gigliotti despre club şi am reuşit să-l aducem la noi”.         Marin Condescu, preşedinte CA Pandurii

Condescu e fan Ana Maria Prodan

Gilgiotti a fost adus la Pandurii cu ajutorul lui Mutu, dar şi al soţiei lui Laurenţiu Reghecampf, Ana Maria Prodan. Devenită impresar, Ana Maria l-a impresionat pe şeful pandurilor cu stilul său de a negocia. „Ana este mai bărbat decât mulţi bărbaţi. Sunt bucuros că lucrez cu ea şi cu Adi Mutu. Gigliotti e de origine argentiniană, sperăm să fie ceea ce căutăm de mult timp. La Ajaccio nu putea să joace atâta timp cât Adrian Mutu e în formă. Şi el a pus o vorbă bună în transferul acestuia la Pandurii”, spune şeful pandurilor.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: