Gimnasta Andreea Munteanu, cetăţean de onoare al comunei Bustuchin

Andreea Munteanu, gimnasta din Bustuchin medaliată cu aur la Campionatul  European de la Sofia, va deveni cetăţean de onoare al comunei. Primarul Ion Ciocea intenţionează să iniţieze un proiect de hotărâre în acest sens, după ce deja a purtat discuţii cu câţiva dintre consilierii locali. Primarul din Bustuchin este convins că tânăra gimnastă va face cunoscut numele comunei în diferite colţuri ale ţării, odată cu participarea sa la competiţiile viitoare.

Autorităţile locale din Bustuchin se mândresc cu performanţa Andreei Munteanu, gorjeanca din echipa României, care a câştigat aurul la europenele de la Sofia. Primarul Ion Ciocea spune că părinţii fetei au investit foarte mulţi bani şi timp în pregătirea ei, ştiind acest lucru şi de la bunicul Andreei care i-a fost viceprimar în două mandate. „Nu există cuvinte pentru a putea spune cât de mândru trebuie să fii ca primar, când auzi că din comuna ta sunt copii care îmbracă steagul românesc cu medalie de aur pe echipă. Această fetiţă a plecat din Bustuchin de la vârsta de 4 ani. Cunosc foarte bine familia pentru că bunicul ei a fost viceprimarul meu în două mandate. Ştiu cât au cheltuit părinţii, cât s-au obosit cu drumurile la Deva de două ori pe săptămână pentru că era doar un copil”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Edilul local a mai precizat că ar fi existat posibilitatea ca cele două gimnaste ale familiei Munteanu să fi fost acum medaliate dacă nu s-ar fi întâmplat un accident. „De fapt, erau două fete, două surori gemene, dar cea mai bună dintre ele a suferit un accident în urmă cu câţiva ani, a căzut de pe bârnă. Vă daţi seama că dacă cealaltă nu se accidenta aveam acum două medaliate din Bustuchin. Din banii puţini pe care îi avem, am încercat ca o dată de două ori să sponsorizăm Clubul Deva sau chiar pe fetiţă”, a menţionat Ciocea.

Primarul de la Bustuchin intenţionează să-i acorde Andreei titlul de cetăţean de onoare al comunei. „Am discutat cu câţiva consilieri să o facem cetăţean de onoare şi să încercăm să-i dăm sălii de sport numele acestei fetiţe pentru că este abia începutul. Este primul turneu, când trecut de la juniori la seniori. În momentul în care ai un copil din comună care a obţinut această performanţă nu îţi mai lipseşte nimic ca să faci un proiect de hotărâre pentru a-i conferi titlul de cetăţean de onoare. Merită să-i acordăm acest titlu pentru că prin participarea ei la competiţiile viitoare cu siguranţă va face cunoscut numele comunei Bustuchin în toate colţurile ţării”, a precizat primarul Ciocea. 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: