Reorganizarea CEO continuă. Apare Unitatea de Transport!

Reorganizarea din Complexul Energetic Oltenia continuă! De această dată a venit rândul sectorului de transport al cărbunelui din companie. În aceste zile a luat fiinţă în CE Oltenia Unitatea de Transport, cu sediul la Motru şi condusă de Valentin Tatomir. Unitatea de Transport va avea peste o mie de salariaţi şi apare după ce Complexul Oltenia a înfiinţat Unitatea de Mentenanţă şi Divizia de Pază. Nimic nepotrivit până acum, însă potrivit unor surse salariile celor de la Unitatea de Transport vor fi uniformizate, iar mulţi dintre salariaţi vor avea mai puţini bani în buzunar. 

Liderul de sindicat de la Căi Ferate Uzinale (CFU) Rovinari, Marcel Dobrogeanu, a confirmat că în aceste zile a fost preluat patrimoniul de către noua unitate. Activitatea este de acum concentrată la Motru, iar în sucursale au rămas secţii.

Directorul Unităţii de Transport Motru este Valentin Tatomir, fost director la CFU Motru. „Este adevărat. Din câte ştiu se face o unitate de transport la nivel de CEO, care să coordoneze această activitate. Se spune că este cu specialişti pentru că aveam de-a face cu locomotive, cu lucruri la care nu se pricepe oricine. S-a luat decizia înfiinţării acestei unităţi de transport care să aibă în componenţa sa o mie şi ceva de angajaţi. Sediul e la Motru, deocamdată este la Motru sediul, sper să se mute mai spre Târgu Jiu. Să fie la jumătatea drumului. Dar decizia nu-mi aparţine mie“, a declarat Marcel Dobrogeanu.

Liderul sindical spune că salariaţii vor avea aceleaşi salarii. Sunt însă voci care spun că salariile angajaţilor CFU Motru sunt foarte diferite de cele de la Rovinari de exemplu, care sunt mai mari şi că acestea din urmă vor fi reduse. „Nu, nu am auzit ceva vis-a-vis de salarii. Chiar directorul general spunea că de aia a scăzut la TESA ca să crească la personalul productiv. Fiecare a rămas cu salariile negociate, urmând ca la muncitori ele se crească“, a explicat acesta. Unitatea de Transport are în subordine secţii din Motru, Turceni, Rovinari, Vîlcea, Mehedinţi, Işalniţa şi Craiova. Problema ar fi că în secţii nu va mai fi personal TESA, astfel că pentru orice problemă este nevoie de o deplasare la Motru. „La secţii nu mai e aproape nimic personal operativ. Vă daţi seama că un angajat de la Craiova care are nevoie de o adeverinţă trebuie să meargă la Motru. Acesta ar fi unul din inconveniente“, a spus Dobrogeanu.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: