Giorgi: Angajaţii Minprest nu vor sta în concediu fără plată anul acesta

Circa 70% din angajaţii societăţii Minprest Serv Rovinari sunt la serviciu, spune conducerea unităţii, iar restul sunt în concediu de odihnă forţat. Asta pentru că principalul client al societăţii, respectiv CE Oltenia, a suspendat activitatea până spre sfârşitul acestei luni. Salariaţii care sunt în câmpul muncii au fost trimişi la plantări de puieţi, operaţiune care trebuie încheiată săptămâna aceasta. Directorul Gabriel Giorgi dă asigurări că în 2015 niciun angajat nu va mai fi trimis în concediu fără plată, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi.   

Reporter: Care este situaţia cu salariaţii Minprest, în perioada în care minerii au suspendată activitatea?

Gabriel Giorgi: Angajaţii Minprest lucrează în funcţie de cum au fost solicitaţi de unităţile miniere. Zona Berbeşti-Alunu lucrează 100%. Echipele de PSI lucrează, mai avem o parte din angajaţi care lucrează la activitatea de plantat puieţi de salcâm pe Motru şi Rovinari. Cam 70% din angajaţi prestează activitate acum. Ori că prestează la locul de muncă pe care îl au zi de zi, ori sunt angrenaţi în activitatea de plantări puieţi. Restul de 30% sunt în concediu de odihnă.

Rep.: Aţi implicat şi personalul TESA în activitatea de plantări puieţi?

G.G.: Au fost în săptămâna premergătoare sărbătorilor pascale. Au fost ca să ne putem încadra în perioada aceasta. Până în 20-25 aprilie trebuie să finalizăm activitatea de plantat salcâmi, să nu ieşim din termenul acesta, în două zile de serviciu i-am dus acolo, toată TESA, sunt în jur de 130 de persoane. Au fost într-o sâmbătă şi într-o zi de lucru. Acum personalul TESA e în concediu, pe 27 revin toţi salariaţii la serviciu.  

Rep.: În anii trecuţi, când minerii şi energeticienii erau trimişi în şomaj tehnic, salariaţii Minprest mergeau în concediu fără plată. Anul acesta cum v-aţi pregătit pentru astfel de situaţii?

G.G.: Anul acesta nu o să mai fie concedii fără plată, numai dacă le solicită ei. Dacă va fi şomaj tehnic la CE Oltenia, va fi şomaj tehnic şi la noi. Ne-am putut relaxa cu fondul de salarii pentru că legea ne permite acum să fim mai relaxaţi. Anul trecut am plecat cu deficitul acela de 1.9 milioane la fondul de salarii şi nu ne puteam permite să stăm în şomaj tehnic şi să nu încasăm venituri.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: