Giorgi: CEO are 6 milioane lei datorii la Minprest

Societatea Minprest Serv din Rovinari are de recuperat de la Complexul Energetic Oltenia, pentru serviciile prestate în ultimele trei luni, circa 6 milioane de lei. Pentru că nu a încasat la timp aceste sume, unitatea nu și-a putut plăti nici dările la stat, care au depăşit 3 milioane de lei, dar nici nu a putut participa la licitaţii organizate de alte societăţi, astfel încât să nu mai depindă financiar de acţionarul majoritar, a explicat Gabriel Giorgi, directorul Minprest.

Reporter: Care mai este situaţia financiară a Minprest Serv Rovinari?
Gabriel Giorgi: Avem probleme, asta pentru că CE Oltenia nu ne-a plătit serviciile prestate. Cea mai mică restanţă pe care o au e din luna decembrie, de 600.000 lei, iar prestaţiile din ianuarie, februarie, și cât de curând martie, nu au fost plătite până acum. În prezent avem de recuperat undeva la 6 milioane lei, în condiţiile în care avem datorii către stat de 3,2 milioane lei.

Rep.: Ce fel de probleme aveţi pentru că nu aţi încasat aceste sume de la CE Oltenia?
G.G.: Sunt mai multe probleme pe care le generează această lipsă de fonduri. În primul rând, în cel mai scurt timp trebuie să dăm salariile către angajaţi, pentru că este perioada în care se dau avansurile, în al doilea rând suntem în imposibilitatea să ieşim pe altă piaţă de servicii, să participăm la licitaţii, pentru că în momentul în care mergem la aceste licitaţii suntem condiţionaţi de plata dărilor către stat, ori noi avem în permanent datorii către stat. Nu putem să ieşim pe altă piaţă, decât mărunţişurile pe care le avem în zona Gorjului. Noi avem foarte multe contracte încheiate cu terţi, dar sunt contracte mici, pentru că beneficiari ai activităţii noastre avem cu zecile în afară de CEO, dar fiind contracte mici nu putem să preluăm persoanele care acum sunt afectate de către această disponibilizare.

Rep.: Au fost contracte pe care le-aţi pierdut pentru că aveţi datorii la stat?
G.G.: Acum două săptămâni am participat la Transelectrica, am fost descalificaţi pentru că n-am avut plăţile plătite către stat, peste două săptămâni urmează să mergem la altă licitaţie la Timișoara, un contract de 3,5 milioane şi iarăşi o să fim descalificaţi din cauza aceasta. Anul trecut am întâmpinat aceleaşi dificultăţi pentru că noi permanent am avut o întârziere. Mai mică sau mai mare, dar am avut o întârziere de plăţi către stat.

Rep.: De-a lungul anului trecut au fost înregistrate astfel de întârzieri?
G.G.: Există un articol în contractul de prestări servicii care le permite să facă plata prestaţiilor până la 60 de zile. Dumnealor, după cum se vede, în prezent au întârziat aproape 90 de zile cu cea mai veche plată. Şi anul trecut s-a întâmplat la fel. Am avut doar două momente pe parcursul anului când am fost pe zero, a fost perioada când noi am înaintat dosarele pentru programul Rabla, am găsit înţelegere la Complexul Energetic Oltenia, şi am avut plăţile la zi în acea perioadă.

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: