Fabrică de produse lactate într-o comună din Gorj

Veste bună pentru crescătorii de animale de pe Valea Amaradiei. În zonă se va construi o fabrică de produse lactate. Investiţia va fi realizată în comuna Berleşti prin Cooperativa "Fermierii Voluntari".

Proiectul este finanţat prin GAL, iar valoarea acestuia este de aproximativ 60.000 de euro. În perioada următoare se va semna contractul de finanţare, iar primarul din Berleşti speră ca, până la sfârşitul anului, fabrica să devină funcţională. "Primăria din Berleşti a dat cooperativei terenul pe care se va construi fabrica. Se vor crea trei locuri de muncă, pentru că totul este mecanizat. Fabrica se va construi de la zero", a precizat primarul din comuna Berleşti, Iulian Berlescu.

Primii beneficiari sunt crescătorii de animale din zonă care vor avea unde să dea laptele. În primă fază, la fabrica din Berleşti se va produce brânză. "Noi o să luăm o cisternă ca să colectăm laptele de la crescătorii de animale din Berleşti, dar şi din cele 11 comune de pe Valea Amaradiei care sunt în GAL. O să avem două tonomate unde o să se vândă laptele şi pentru început o să facem brânză la Berleşti", a mai spus primarul din localitate.

Proiectul a fost depus de anul trecut.

Vizualizări: 4,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: