Giorgi: O parte dintre cele 468 de persoane au fost deja angajate

Memorandumul privind reangajarea muncitorilor daţi afară de la Sind Jilţ şi Olservmin a fost aprobat de către Guvern în şedinţa de miercuri. Potrivit directorului Gabriel Giorgi, peste 350 de persoane vor fi angajate la Minprest începând cu data de 1 octombrie. Începând de săptămâna viitoare, conducerea instituţiei va demara procedura de negociere cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia. Până în momentul de faţă, nu se ştie exact pe ce perioadă vor fi încheiate contractele de muncă ale expropriaţilor.

Rep.: Memorandumul privind reangajarea expropriaţilor de la firmele sindicale a fost trecut pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern pe ultima sută de metri, după mai bine de o lună de amânări. Cum comentaţi acest lucru?

G.G.: Memorandumul a obţinut toate avizele necesare şi nu mai exista nici un motiv pentru a fi amânat. Am fost la Bucureşti împreună cu Alin Văcaru şi am stat în sală în timpul în care a fost dezbătut memorandumul. Important este că a trecut şi că vom putea face angajări.

Rep.: Memorandumul vizează angajarea a 468 de persoane. Câte locuri de muncă noi vor fi create efectiv la Minprest?

G.G.: Într-adevăr memorandumul vizează angajarea a 468 de persoane, însă la Minprest avem 360 de locuri de muncă nou bugetate, ceilalţi disponibilizaţi au fost deja reangajaţi. În baza memorandumului se va încheia bugetul pe anul 2014. În momentul de faţă, pe organigrama Minprest figurează 1248 de angajaţi, însă avem şi persoane aflate în concediu de îngrijire şi creştere copil

Rep.: S-a aprobat memorandumul. Care sunt următorii paşi ce vor trebui a fi parcurşi până la angajarea disponibilizaţilor de la Sind Jilţ şi Olservmin?

G.G.: Urmează publicarea memorandumului în Monitorul Oficial, iar săptămâna viitoare se va demara procedura de negociere cu CEO, după care va încredinţa contractul. Trebuie să ne mişcăm cât se poate de repede pentru ca angajările să se facă începând cu data de 1 octombrie. 

Rep.: Ce ne puteţi spune în legătură cu persoanele ce urmează a fi angajate?

G.G.: Listele cu persoanele care vor fi angajate se află la Divizia Minieră. Încă nu se ştie perioada contractelor de muncă sau cuantumul salariilor ce le vor primi. Aceste lucruri se vor stabili în urma negocierilor cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: