Golea: Privatizarea nu trebuie să ne sperie

Liderul Sindicatului Rovinari, Marin Golea, a declarat la Radio Târgu Jiu că privatizarea nu trebuie să ne sperie pentru că de fapt va fi o listare la bursă a unor pachete minoritare. Acesta a mai spus că disponibilizări vor fi şi în CE Oltenia şi fără această companie.Important este că presa centrală relatează tot mai des că FMI este interesat de privatizarea unor pachete majoritare de acţiuni ale CE Oltenia, până în 2012.

Vor mai fi disponibilizări la CE Rovinari?

Disponibilizări vor exista chiar dacă se face complexul Oltenia sau dacă rămânem în forma actuală de organizare pentru că există un program de restructurare care trebuie să continue şi în 2012, deşi la noi, la CE Rovinari, nu este aşa amplu cum e la CE Craiova sau SNLO pentru că noi, în cei şase ani de când suntem în complex am avut restructurare în fiecare an.

Cum este cu privatizarea despre care se tot vorbeşte?

Legat de privatizare, din punctul meu de vedere ea tot timpul a fost pe tapet, din anul 2005 de când am intrat în complex. S-au făcut revoluţii, s-au luat bani pentru privatizare, la un moment dat s-a estompat şi acum se pune din nou pe tapet cu scrisoare de intenţie către FMI.

Ar trebui să ne îngrijorăm?

Din punctul meu de vedere, privatizarea nu trebuie să ne sperie. Cred că va fi o privatizare cu listare la bursă, cu pachete mici ale societăţii care se va crea. Nu se poate să spună nimeni ce număr de salariaţi vor fi disponibilizaţi în viitor. Cred că trebuie să aşteptăm să se înfiinţeze această situaţie şi apoi să vorbim despre amploarea disponibilizărilor.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: