Goluri acoperite cu tineri

Pandurii nu se grăbesc deloc cu transferurile. Grigoraş aşteaptă răbdător să-i vină jucătorii de atac ceruţi dar nu intră în panică. Are şi soluţie de rezervă dacă transferurile nu se vor realiza.

Rămas cu 5 „goluri” mari în 11-ele de bază, Grigoraş ştie că mai are nevoie de jucători pentru retur. Altfel poate să-şi ia adio de la visul numit Europa League.

Miza pe jucătorii tineri şi cei în probe

Ideea e simplă. Pandurii au vrut jucători din liga întâi dar s-au speriat când au auzit de preţurile lui alde Chipciu, Curelea sau Ferfelea. S-au reorientat repede spre piaţa externă şi aşteaptă o serie de jucători în probe în Antalya. Grigoraş cam strâmbă din nas, fiind cunoscut ca un tehnician pretenţios şi care nu acceptă aşa uşor jucătorii veniţi în probe. Antrenorul speră ca măcar unul dintre ei să-i ia ochii şi să-l păstreze pentru retur. Momentan doar tânărul de 18 ani sosit de la Murcia, Alexandru Neagu şi lituanianul Matulevicius se antrenează alături de ceilalţi 23 de panduri deplasaţi de Grigoraş în stagiul din Turcia. „Nu va fi uşor să înlocuiesc cinci jucători de bază din vechea echipă. Avem în spate jucători tineri care sper să acopere golurile lăsate. Sper să mai putem face unul sau două transferuri şi până la urmă unitatea de grup a lotului actual să fie pe primul loc şi anul acesta”, a declarat antrenorul pentru siteul oficial al clubului după sosirea în Antalya. Rada, Tătaru, Avramescu, Unguru şi Dumitru sunt tinerii de la echipa a doua aduşi de Grig în Antalya. Primii trei însă au ştate mai vechi sub comanda lui Grig dar nu au adunat prea multe minute în liga întâi. Grigoraş a anunţat deja că nu va aduce un fundaş nou în locul lui Chiricheş. Pe postul acestuia va fi folosit brazilianul bun la toate, Cardoso, iar soluţii de rezervă vor fi Rada şi Tătaru.

Un singur pandur la naţională

Aşa cum era de anticipat, pandurii dau un singur jucător la naţională. Căpitanul Mihai Pintilii a fost convocat de Piţurcă pentru stagiul din Antalya care se va desfăşura între 21 ianuarie şi 2 februarie. În acest timp, „tricolorii” vor juca două partide amicale. Naţionala mare va întâlni Turkmenistanul pe 27 ianuarie (ora 20:30), urmând ca pe 31 ianuarie, să joace un amical împotriva Legiei Varşovia (Polonia), de la ora 19:00. Piţurcă se va baza la aceste jocuri doar pe fotbalişti din ţară, dorind să vadă potenţialul tinerilor din liga întâi. Printre convocaţi se mai află şi doi foşti panduri, Chiricheş (Steaua) şi Grecu (U Cluj) dar şi câteva surprize ca Bumba (FCM Târgu Mureş), Grigore (Dinamo) sau Roman (Rapid).

Doi se antrenează separat

Singurii doi jucători care nu se antrenează în ritm normal în cantonamentul din Antalya sunt Batin şi Maxim. Primul s-a întors din vacanţă cu o răceală puternică la plămâni şi a început mai târziu pregătirea. Până ieri a fost pe antibiotice astfel că e de aşteptat să intre curând în programul normal. Maxim în schimb, are ceva probleme la metatarsiene şi nu a reuşit să alerge deloc la Tg Jiu. A început acum uşor după sosirea în Antalya dar are nevoie de câteva zile pentru a-şi reveni complet. „Nu putem controla pregătirea tuturor jucătorilor. O parte vor pleca la loturi şi mai sunt aceste accidentări. Sperăm să nu mai avem parte de alte probleme cu accidentările. De obicei, iarna apar mai multe astfel de disfuncţionalităţi decât vara”, spune omul însărcinat cu monitorizarea alergării jucătorilor, preparatorul fizic, Gheorghe Avram.

„Turneul din Antalya este binevenit pentru jucătorii din ţară, deoarece, în viitorul apropiat, vor reprezenta România în meciurile oficiale.

Victor Piţurcă, selecţioner România

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: