Gorj: 14 focare de pestă porcină africană

Mai multe localități din județul Gorj sunt afectate de pesta porcină africană. Este vorba despre 14 focare în 7 localități. Animalele depistate cu acest virus au fost ucise, iar ulterior îngropate.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, Robert Spînu, spune că în localitățile vizate sunt luate mai multe măsuri, iar oamenii care rămân fără animale în gospodărie vor fi sprijiniți de stat.

”La această dată, în județul Gorj sunt 14 focare de pestă porcină africană, fiind vorba despre 7 localități. Au fost luate măsurile prevăzute de legislație prin uciderea porcilor, îngroparea acestora, acțiuni de dezinfecție, precum și măsuri impuse la nivelul localităților și exploatațiilor. Cele mai multe cazuri au fost în număr de 79 focare, dar ele au provenit și din anul 2020. Oamenii primesc ajutor de la stat. În funcție de prețul pieței se stabilește un preț pe kilogram pentru fiecare animal care este ucis”, a spus Robert Spînu, director DSV Gorj.

Localitățile unde au fost depistate focarele de pestă porcină africană sunt: Scoarța, Țicleni, Bărbătești, Dănești, Telești, Runcu și Stănești.

Vizualizări: 5,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: