Gorj: Mai puține clase de profesională. Mrejeru: Planul nu mai poate fi schimbat

Ministerul Educației Naționale a tăiat din clasele de a IX-a propuse de Inspectoratul Școlar Județean de (ISJ) Gorj pentru anul școlar 2019-2020, iar planul de școlarizare nu mai poate fi schimbat. Cel puțin asta susține Marcela Mrejeru, noul inspector general al ISJ Gorj.

Propunerea inițială a fost aceea ca în anul școlar următor să fie 125 de clase de a IX-a, din care 42 de școală profesională. ”Rețeaua școlară a fost aprobată, nu mai putem face noi altceva. Este aprobată de minister și, asta este, o luăm așa cum este. Au fost aprobate 118 clase de a IX-a. Din acestea, 35 sunt de profesională. Cele 83 sunt și de tehnologic, și de teoretic, laolaltă”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul general al ISJ Gorj.

Practic, Ministerul Educației a tăiat fix din clasele de profesională, pe care fosta conducere a învățământului gorjean dorea să pună accent începând cu anul școlar viitor. Pe de altă parte, nici clasele de liceu nu au fost suplimentate. Culmea, fostul inspector general spune că este în regulă și în varianta aprobată de ministerul de resort. A explicat și de ce. ”În prezent, sunt 22 de clase de profesională. E bine că au lăsat și 35. Și sigur se fac 35. Eu zic că-i foarte bine până la urmă. Eu am vrut 42”, a comentat Ion Ișfan, fostul inspector general al ISJ Gorj.

Fostul inspector general a cerut, la începutul acestui an, sprijin politic parlamentarilor de Gorj pentru ca Ministerul Educației să aprobe varianta care a plecat de aici, cu 125 de clase de a IX-a în anul școlar 2019-2020.

Vizualizări: 2,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: