Veronica Dascălu produce săpunuri naturale pentru tratarea bolilor de piele

A vrut să ofere oamenilor săpunuri naturale şi a reuşit. Cu reţete proprii Veronica Dascălu şi-a cucerit clienţii la târgurile meşterilor populari din Târgu Jiu. O gamă din săpunurile sale se vinde chiar şi în magazinele cu profil naturist din oraş, fiind autorizate de Ministerul Sănătăţii. Produsele sale vindecă bolile de piele, întineresc tenul şi protejează părul.

Cu produse apicole din gospodăria proprie şi cu plante medicinale Veronica Dascălu realizează săpunuri cosmetice şi cu efect terapeutic. Este ultimul hobby, pe care şi l-a descoperit în urmă cu un an de zile. Fiind adepta produselor naturale a dorit să folosească şi săpunuri naturale. Şi-a folosit cunoştinţele de la cursurile de asistent farmacist, şiu-a adunat o bogată documentaţie în domeniu şi s-a pus pe treabă. Nici hobby-urile anterioare, printre care croitoria, realizarea lumânărilor sculptate sau a ornamentelor de Crăciun nu au fost uitate. Pentru fiecare îşi dedică o parte din timpul său.

„Săpunurile naturale sunt ultimul meu hobby, pe care l-am descoperit în urmă cu un an. Fiind adepta produselor naturale, am vrut să folosesc şi săpun natural. Cunoştinţele mi-au folosit pentru combinaţia substanţelor. Am adunat toate datele necesare şi am reuşit să fac un săpun natural. Folosesc ulei de măsline şi ulei de palmier”, menţionează aceasta. Meşterul popular Veronica Dascălu este contabil de meserie şi lucrează în minerit. După program se relaxează cu

Săpun autorizat de Ministerul Sănătăţii

Unul dintre săpunurile sale a fost autorizat de Ministerul Sănătăţii, iar acum se găseşte în magazinele de profil. „Este un săpun care vindecă tenul acneic şi care este căutat în special de tineri. Este produs cu muşeţel, gălbenele sau sunătoare”, menţionează Veronica Dascălu. Aceasta spune că săpunurile cosmetice se folosesc zilnic pentru că îngrijesc tenul şi pielea corpului, oferindu-i o uşoară aromă florală datorită uleiurilor esenţiale de flori de tei, trandafir, liliac sau lavandă. Cele cu efect terapeutic sunt cele cu propolis, miere şi ceară. Săpunurile din această gamă pot vindeca şi psoriazisul. Cel recomandat pentru psoriazis este conceput cu germeni de grâu şi tărâţe de ovăz. Produsele sale sunt recomandate şi pentru protejarea părului.  „O altă gamă pe care o ofer este săpunul şampon solid pentru păr. Este preparat din aceleaşi ingrediente precum uleiuri, dar conţine şi infuzii din mai multe plante precum urzică, mesteacăn. Este împotriva mătreţei, pentru regenerarea părului, conferind un aspect plăcut”, explică Veronica Dascălu.

Pasiunea Veronicăi Dascălu este un mod de relaxare. „Atunci când faci ceva cu pasiune nici nu îţi dai seama când trece timpul. Eşti dedicat total. Trebuie să ai răbdare, îndemânare şi să fii dedicat pasiunii. Săpunurile din uleiuri vegetale se produc la rece”, mai adaugă aceasta.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: